Vandaag is dinsdag 5 december  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerwoensdag 7 t/m zaterdag 10 juni    Evangelie van 2023-06-07
 titelNederlands Gregoriaans Festival
beschrijving

Gregoriaans Festival organiseert in 2023 weer een vier-daags festival in ’s-Hertogenbosch.

Het Gregoriaans festival is een festival waarin het gregoriaans vanuit verschillende invalshoeken wordt benaderd - vanuit andere kunstvormen, vanuit andere geloofsovertuigingen en vanuit internationaal perspectief, met optredens van internationale ensembles. Er worden wetenschappelijke ontwikkelingen gepresenteerd, die gekoppeld worden aan uitvoeringen en workshops.  Het gregoriaans wordt in dit festival getoond als middel in een interreligieuze en interdisciplinaire  dialoog, en als bron voor andere muzikale genres. 

De Schola Cantorum van de Sint-Janskathedraal en het Bossche Cappella Pratensis zijn samenwerkingspartners gedurende de gehele cyclus. Daarnaast nodigen wij per festival een Brabantse culturele instelling uit om vorm te geven aan de invulling van een muzikaal/theatraal project met gregoriaans als inspiratie.

info

www.gregoriaans-platform.nl/agenda-ngf

locatie
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2023 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl