Vandaag is donderdag 11 augustus  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
De Wandelmaat
(Wandelmaat)

De Wandelmaat

Website E-mail

Ontmoeting en verwondering,
thuis raken in de kloostersfeer,
gemoedelijk met elkaar oplopen,
soms in stilte,
ziedaar de ingrediënten van kloosterwandelreizen. Ons wandelen ademt de sfeer van een pelgrimswandeling.

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerdinsdag 12 t/m vrijdag 15 juli    Evangelie van 2022-07-12
 titelOntdek de Karmel in cultuurstad Brugge
beschrijving

Waar gaan we naartoe?
We gaan vier dagen wandelen in de cultuurstad Brugge. Het thema is in vita mixta (evenwicht). Anders gezegd contemplatie in een toeristenstad. Zowel de stad als het klooster staan centraal. We streven naar een mooie mix.

Wat gaan we doen?
Het bijzondere van deze wandeling is dat we de deelname aan het kloosterleven – met het gebedsritme van de dag - combineren met de verkenning van de cultuurstad Brugge.

Er is hier veel te zien. Ook is een bezoek aan een museum ingepland.

Bij wie zijn we te gast?
Voor deze kloosterwandeling zijn we te gast bij de paters karmelieten in Brugge. Zij bewonen al sinds 1631 een pand aan de Ezelstraat. Karmelieten zijn een contemplatieve bedelorde. Hun werkzaamheden in de zielzorg en wetenschap worden gecombineerd met en gedragen door (getijden)gebed, stilte en bezinning. De paters komen viermaal per dag samen in de kapel. De vieringen zijn over de dag verdeeld. Om 7.00 uur is er een eucharistieviering, daarna zijn er gebedsvieringen, de laatste om 20.30 uur.

Goed om te weten
Brugge is per OV goed bereikbaar. In de reisbrief krijg je hiervoor de benodigde informatie. Kom je per eigen vervoer? Houd dan rekening met parkeerkosten.

info

(06) 37 199 723
info@dewandelmaat.nl
www.dewandelmaat.nl/wandeltochten/ontdek-de-karmel-in-cultuurstad-brugge

organisatieDe Wandelmaat
locatiePaters Karmelieten, Ezelstraat 28
plaatsBrugge (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2022 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl