Vandaag is donderdag 11 augustus  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
De Wandelmaat
(Wandelmaat)

De Wandelmaat

Website E-mail

Ontmoeting en verwondering,
thuis raken in de kloostersfeer,
gemoedelijk met elkaar oplopen,
soms in stilte,
ziedaar de ingrediënten van kloosterwandelreizen. Ons wandelen ademt de sfeer van een pelgrimswandeling.

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervrijdag 8 t/m zondag 10 juli    Evangelie van 2022-07-08
 titelBeklim de heuvels rond Sittard
beschrijving

Waar gaan we naartoe?

Tijdens ons verblijf in het gastenverblijf van Regina Carmeli in Sittard zul je verrast worden door de bijzondere ligging van het klooster. Aan de ene kant ligt het klooster direct aan de rand van de binnenstad met haar rijke, religieuze verleden en aan de andere kant ervaar je de rust en stilte in het klooster en de mooie kloostertuin. Bovendien grenst het klooster direct aan het prachtige, glooiende natuurgebied ‘de Kollenberg’.

Naast wandelingen door dit heuvellandschap en langs de Geleenbeek staat er ook een stadswandeling door het historische centrum van Sittard, de geboortestad van Toon Hermans, op het programma. Mede door de mooie omgeving, de kloostertuin, het afwisselende programma en de gastvrijheid van de zusters is dit al jaren één van de favoriete bestemmingen van de Wandelmaat.

Wat gaan we doen?

Tijdens deze Wandelmaatreis stemmen we de wandelingen af op het kloosterritme, zodat je iets van het kloosterleven kunt ervaren en meebeleven. Buiten beleef je het heuvellandschap. Je loopt in een ontspannen tempo en onder leiding van een gids door het bos en over de velden. Als je wilt kun je tijdens een begeleide ochtendwandeling in stilte de zon op zien komen. Dat is een bijzondere ervaring!

Ook Sittard zelf wordt tijdens dit weekend bezocht. Hier maak je kennis het rijke religieuze verleden en met de verhalen van Toon Hermans. De maaltijden worden binnen het klooster genuttigd. Dat is ook de plek waar je deel kunt nemen aan de vieringen, waar je tijdens een gesprek met de gastenzuster je vragen en ervaringen kunt delen en waar je aan het eind van de dag informeel kunt samenzijn. Een mooi afwisselend, inspanning en ontspanning gaan deze dagen hand in hand.

Bij wie zijn we te gast?
Bij deze wandeling zijn we te gast in het klooster van de congregatie van de karmelietessen van het Goddelijk Hart van Jezus, in Sittard beter bekend als de ‘zusters van de Kollenberg’. Deze karmelietessen hebben een bijzondere positie binnen de karmelorde, omdat zij niet uitsluitend contemplatief, maar ook actief naar buiten gericht zijn. Wij hebben ons verblijf in Regina Carmeli, het vroegere kindertehuis dat bij het klooster hoort. Nu biedt Regina Carmeli een bezinningsplek voor iedereen die zoekende is in het geloof.

Voor iedereen is er een eenpersoons- (of desgewenst een tweepersoons-) kamer beschikbaar, ieder met eigen douche en toilet. Je krijgt een lakenpakket en handdoeken. We beschikken in het klooster over een eigen ruimte, waar we koffie en thee kunnen drinken en ’s avonds informeel kunnen bijpraten. Naast de grote kapel is er een huiskapel, een kleine bibliotheek en een klein winkeltje waar je boeken en kaarten kunt kopen.

Goed om te weten

  • Het klooster ligt op ca. 20 minuten loopafstand van het station, maar is vanaf station Sittard ook eenvoudig te bereiken met een bus, die vlak voor het klooster stopt.
  • Bij het klooster is voldoende (gratis) parkeerruimte.
  • Dit weekend start op vrijdag om 11.00 uur , op zondag nemen wij om 15.00 uur weer afscheid van elkaar.

info

(06) 37 199 723
info@dewandelmaat.nl
www.dewandelmaat.nl/wandeltochten/432/herfst-in-de-heuvels-rond-sittard

organisatieDe Wandelmaat
locatieKarmelietessen van het Goddelijk Hart van Jezus, Kollenberg 2
plaatsSittard (Limburg)
postcode61
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2022 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl