Vandaag is woensdag 4 oktober
Werelddierendag / Sint Franciscus
 

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneerzondag 5 december 2021 t/m zondag 11 december 2022    Evangelie van 2021-12-05
(2e zondag vd Advent - Populus Sion)
 titelNicolaasjaar
beschrijving

Op 5 december 2021 is in Amsterdam het Nicolaasjaar van start gegaan. Een jaar lang zal in de katholieke geloofsgemeenschap van de hoofdstad het stadspatroonschap van de heilige bisschop van Myra centraal staan. Het themajaar zal worden afgesloten op zondag 11 december 2022.

Directe aanleiding is de schenking door de Adelbertusabdij in Egmond aan de Amsterdamse rooms-katholieke Sint-Nicolaasparochie van een reliek van de legendarische bisschop. Het kleinood is volgens een eeuwenoude traditie een stukje van een rib van de heilige.

In de H. Nicolaasbasiliek zijn een unieke verjaardagskalender, Nicolaastrui en Nicolaasbier verkrijgbaar. Het logo van het Nicolaasjaar werd ontworpen door de bekende ‘tattoo artist’ Henk Schiffmacher. De opbrengst van deze artikelen gaat naar een stichting, die slachtoffers van seksueel geweld helpt hun leven weer op te pakken, geheel in de geest van de heilige Nicolaas.

info

www.nicolaas-parochie.nl

locatieNicolaasbasiliek, Prins Hendrikkade 73
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2023 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl