Vandaag is zondag 29 mei  

categorie categorie Cursus
cursus
Centrum voor Parochiespiritualiteit
(Parochiespiritualiteit)

Centrum voor Parochiespiritualiteit

Website E-mail

Het Centrum voor Parochiespiritualiteit (CPS) wil parochies in Nederland inspireren en ondersteunen bij de verdieping van een doorleefd katholiek geloof en de opbouw van parochiegemeenschappen.

Centrum voor Parochiespiritualiteit
Heijendaalseweg 300
6525 SM Nijmegen

tel: (024) 355 80 29 (via receptie klooster Brakkenstein)
www.parochiespiritualiteit.org

facebook.com/centrumvoorparochiespiritualiteit

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerdonderdag 19 t/m vrijdag 20 mei    Evangelie van 2022-05-19
 titelPreektraining voor pastoraal werkenden
beschrijving

Deze training stond eerder gepland op 13 en 14 januari 2022 maar kon toen vanwege coronamaatregelen geen doorgang vinden.

Eén van de waarden van de missionaire parochie is om inspirerend te preken. De vraag is hoe we de mensen - parochianen en mensen die ‘toevallig’ in vieringen komen - kunnen bereiken met de Bijbelse boodschap.

De training ´Preken is prachtig´ gaat uit van preken van hart tot hart: vanuit het hart van het goddelijk Woord, via het hart van de prediker naar het hart van de hoorder. De training is bedoeld voor priesters, diakens, pastoraal werkers/-sters, die regelmatig een homilie/preek en/of een overweging verzorgen en open staan om van de trainer en de andere deelnemers te leren.

De training wordt gegeven door Ron van der Spoel. Hij is 28 jaar predikant en heeft via zijn stichting de Jethro Foundation tienduizenden voorgangers uit vele kerken wereldwijd mogen opleiden, met name in het preken.

Hieronder vertelt hij meer over zijn aanpak: “Hoe kun je op hartniveau preken? Daartoe zetten we in deze preektraining 4 stappen:

  1. Zorg voor een heldere boodschap
  2. Maak een boeiende preekopbouw
  3. Doorleef de preek eerst zelf meditatief
  4. Spreek met passie

Stap twee gaat gepaard met een mindmap oefening en bij stap vier gaan we uitgebreid in op presentatievaardigheden. Het is dus een dubbele insteek van enerzijds het geestelijk aspect van preken en anderzijds het ambachtelijke aspect. Die twee kunnen niet zonder elkaar bij het maken en houden van de preek. Gedurende deze training maken we allemaal een preek over hetzelfde Bijbelgedeelte volgens de aangereikte methode en aan het eind zullen we die ook aan elkaar laten horen.”

Praktische informatie
De training wordt gegeven in Bezinningscentrum Emmaus, Udenhoutseweg 15 te Helvoirt. We starten donderdag 13 januari 2022 om 9 uur en eindigen vrijdag 14 januari 2021 om 17 uur. De kosten voor deze dagen zijn inclusief maaltijden, overnachting op een 1 persoonskamer en het programma zijn € 350.

U krijgt vooraf digitaal een boek van Ron van de Spoel over ‘preken’ toegezonden. Er kunnen maximaal 12 personen aan deze training deelnemen. N.B. Het is mogelijk om woensdagavond 12 januari 2022 al aan te komen en te overnachten (logies en ontbijt). Extra kosten hiervan zijn € 50. Als u hiervan gebruik wil maken, geef dit dan bij aanmelding aan.

Aanmelden voor de training kan bij Mirjam Spruit (stafmedewerkster van CPS) via mirjamspruit.cps@kloosterbrakkenstein.nl
Graag naam, adres en eventueel dieet en bijzonderheden vermelden.

info

mirjamspruit.cps@kloosterbrakkenstein.nl
www.parochiespiritualiteit.org/wp/event/preek-training-voor-pastoraal-werkenden

organisatieCentrum voor Parochiespiritualiteit
locatieBezinningscentrum Emmaus, Udenhoutseweg 15
plaatsHelvoirt (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2022 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl