Vandaag is woensdag 26 januari  

categorie categorie Conferentie
conferentie
Bisdom Den Bosch
(B Den Bosch)

Bisdom Den Bosch

Website E-mail

Postbus 1070
5200 BC Den Bosch

Parade 11
5211 KL Den Bosch

tel (073) 6125488
fax (073) 6136850

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 16 januari    Evangelie van 2022-01-16
begintijd18:30 uur
eindtijd21:30 uur
 titelWebinar - Dag van het Jodendom
beschrijving

Voor komend jaar staat de diocesane Dag van het Jodendom gepland op zondag 16 januari 2022. Omdat momenteel nog niet bekend is wat op de dag zelf de actuele corona-maatregelen zullen zijn -en we niet het risico willen lopen weer iets te moeten annuleren- is nu reeds besloten om de Dag van het Jodendom 2022 middels een webinar vorm te geven, dus op afstand via internet. Dat is niet ideaal en zeker niet zoals we graag zouden willen, máár -zoals een jong nationaal gezegde luidt- ‘elk nadeel heeft zijn voordeel’: een digitale bijeenkomst geeft ons de kans veel meer mensen te verwelkomen! Iedereen die geïnteresseerd is kan rechtstreeks op de eigen computer deelnemen: de lezingen volgen, de sprekers zien en horen, maar ook reageren en daarmee een bijdrage leveren aan de dialoog.

Programma
========

18.30 uur Welkom en Referaat ‘Vrouwe synagoge – Vrouwe ecclesia’

Door Marcel Poorthuis (*1955 Hilversum). Hij studeerde theologie aan de Katholieke Universiteit van Utrecht en tegelijkertijd muziek aan het Hilversums Conservatorium. In 1992 promoveerde hij tot doctor op de commentaren van de
Frans-Joodse filosoof Levinas op de Talmoed. Zijn promotoren waren Rabbijn prof. Yehuda Aschkenazy en prof. Ad Peperzak. Van 1992 tot 2010 was hij werkzaam als universitair hoofddocent aan de Katholieke Theologische Universiteit Utrecht; van 2010 tot 2020 hoogleraar interreligieuze dialoog aan de Tilburg University.

19.15 uur Kort intermezzo

19.17 uur Referaat ‘Over hardnekkige beeldvorming en hoe Thora & profeten gelezen worden in de synagoge’

Door Albert Ringer (*1952 Den Haag). Hij heeft kunstgeschiedenis gestudeerd in Groningen, Amsterdam en Jeruzalem en zich gespecialiseerd op vroege synagoge architectuur. In 2008 behaalde hij zijn semicha (rabbinale bevoegdheid) aan het Levisson Instituut te Amsterdam. Na zijn studie was hij als geestelijk verzorger werkzaam bij Parnassia en van 2008 tot 2017 tevens krijgsmacht-rabbijn. Naast de verantwoordelijkheid voor het rabbinale werk in zijn gemeenten in Rotterdam en Brabant (de regio NoordBrabant en Limburg) is hij sinds 2012 ook rabbijn van de LJG Twente.

20.00 uur Kort intermezzo

20.02 uur Referaat ‘Leest de kerk het Oude Testament alleen door de bril van het Nieuwe?’

Door Wim Weren (*1946 Deurne). Hij studeerde filosofie en theologie in Haaren (N.B.) en Nijmegen. Hij promoveerde in 1979 bij professor Bas van Iersel. Van 1984 tot 2011 was hij hoogleraar Bijbelwetenschappen (Nieuwe Testament) aan de Theologische Faculteit Tilburg. Hij was ook tien jaar lang decaan van deze faculteit. Samen met Jan Fokkelman redigeerde hij het standaardwerk De Bijbel literair. Hij publiceerde meerdere boeken en werkte als bijbelvertaler mee aan herzieningen van de Willibrordvertaling en de Groot Nieuws Bijbel.

20.45 uur Kort intermezzo

20.47 uur Uitwisseling / Dialoog

21.30 uur Sluiting online bijeenkomst

Aanmelden en deelname
Om deel te nemen ontvangen wij graag uw voor- en achternaam en tenminste uw email-adres zodat we een bericht kunnen sturen met
een link waarmee u toegang heeft tot de bijeenkomst. Stuur een email naar: aanmelding@bisdomdenbosch.nl met vermelding van ‘DvhJ 2022’. Aanmelden kan tot 12 januari 2022. Uiterlijk 14 januari ontvangt u een bevestiging van deelname (met link / toegang tot de webinar)

info

aanmelding@bisdomdenbosch.nl
www.bisdomdenbosch.nl

organisatieBisdom Den Bosch
locatieOnline
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2022 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl