Vandaag is zaterdag 4 december  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerzaterdag 13 november    Evangelie van 2021-11-13
begintijd20:00 uur
 titelCobbenhagenavond - Marie Heurtin
beschrijving

Graag willen we u uitnodigen voor de volgende CobbenhagenAvond, die zal plaatsvinden op zaterdag 13 november om 20.00 uur.

Deze eerste CobbenhagenAvond na de lockdown zal een filmavond zijn. Hij zal gelukkig weer kunnen plaatsvinden ‘op locatie’, in de ontmoetingsruimte van studentenkerk Maranatha, Prof. Cobbenhagenlaan 19 te Tilburg.

We zullen samen kijken naar Marie Heurtin. Marie Heurtin (1895-1921), die sinds haar geboorte zowel doofstom als blind is, komt op 14-jarige leeftijd op een instituut voor dove meisjes terecht. Ze is onhandelbaar en agressief, lange tijd lijkt het onmogelijk tot haar door te dringen. Maar met eindeloos geduld weet zuster Marguerite haar vertrouwen te winnen, een gemeenschappelijke taal te vinden en tenslotte vriendinnen te worden. Maar dan wordt Marguerite zelf ernstig ziek.

Over hun waargebeurde, ontroerende verhaal maakte de Franse regisseur Jean-Pierre Améris in 2014 een prachtige film, die in datzelfde jaar de Variety Piazza Grande Award won op het Internationaal Filmfestival van Locarno.

Marie Heurtin gaat over vriendschap, over opvoeden als ‘binnenleiden in de werkelijkheid als geheel’ en over het oneindige geduld, de liefde en de zekerheid van een ultieme positiviteit, die daarvoor nodig zijn. Juist in een tijd waarin we ons soms opgesloten voelen, alsof de diepte van de werkelijkheid uiteindelijk ontoegankelijk voor ons blijft, is het verhaal van Marie en Marguerite fascinerend en hoopgevend.

De film is in het Frans, met Nederlandse ondertiteling. Ik zal de film kort inleiden. De toegang is gratis. Na afloop is er een collecte, ter bestrijding van de onkosten. Opgave, door middel van een mailtje aan chaplainnl@protonmail.com (bijvoorbeeld door te antwoorden op deze mail), is niet verplicht, maar wel gewenst.

Aangezien de CobbenhagenAvond plaatsvindt in het gebouw van studentenkerk Maranatha, is er geen QR-code vereist. Ten overvloede vermelden we hier dat de Nederlandse bisschoppen, net als paus Franciscus, een dringende oproep doen om zich te laten vaccineren. Verder willen we u vragen om, als u op 13 november symptomen hebt die op covid-19 zouden kunnen duiden, thuis te blijven.

U bent van harte welkom!

info

www.cobbenhagenavonden.nl

locatieOntmoetingsruimte studentenkerk Maranatha, Prof. Cobbenhagenlaan 19
plaatsTilburg (Noord-Brabant)
postcode50
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2021 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl