Vandaag is donderdag 25 april  

categorie categorie Liturgie
liturgie
Bisdom Den Bosch
(B Den Bosch)

Bisdom Den Bosch

Website E-mail

Postbus 1070
5200 BC Den Bosch

Parade 11
5211 KL Den Bosch

tel (073) 6125488
fax (073) 6136850

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 17 oktober 2021    Evangelie van 2021-10-17
begintijd10:00 uur
 titelOpeningsviering synode Bisdom Den Bosch
beschrijving

Paus Franciscus heeft op zondag 10 oktober in Rome het synodale proces geopend ter voorbereiding op de bisschoppensynode ‘Voor een synodale Kerk: communio, participatio, missio’ (2023). Aanstaande zondag wordt de diocesane fase van gebed en gesprek geopend in ieder bisdom in de wereld.

Eucharistieviering
Zondag 17 oktober om 10.00 uur zal bisschop Gerard de Korte tijdens een pontificale eucharistieviering in de Sint-Janskathedraal de diocesane fase openen. Tijdens de viering, met daarin de hernieuwing van de doopbeloften, speciale intenties gebeden door o.a. leden van de lekenraad en plechtige zegen, zal de bisschop ook een synode-kaars ontsteken. In de homilie zal de bisschop stilstaan bij het synodale proces. De viering is live te volgen en eventueel terug te kijken via het YouTube-kanaal van de Sint-Jan.

Evensong
Zondag 17 oktober om 16.00 uur is er een feestelijk gezongen evensong in de Sint-Janskathedraal waarin de bisschop opnieuw zal ingaan op het synodale proces aan de hand van de lezingen over het Pinksterverhaal en de Emmaüsgangers. Aan het einde van de evensong zullen kleinere kaarsen ontstoken worden aan de synode-kaars en overhandigd aan de vertegenwoordigers van iedere parochie om ook op parochieel niveau de synode gestalte te gaan geven.

De leden van het kathedraal kapittel zijn uitgenodigd om in koorkleding deel te nemen aan deze evensong. Daarnaast zijn ook de leden van het de priesterraad en pastorale teams uitgenodigd om aan te sluiten bij deze viering. In deze viering willen wij de verbondenheid van ons bisdom tonen in dit proces. Ook deze viering is te volgen via het YouTube-kanaal van de Sint-Jan.

info

www.mariajohannes.nl
www.bisdomdenbosch.nl

organisatieBisdom Den Bosch
locatieSint-Janskathedraal, Torenstraat 16
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl