Vandaag is zondag 17 oktober  

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneerzaterdag 2 oktober    Evangelie van 2021-10-02
(Heilige Engelbewaarders)
begintijd10:00 uur
 titelBraderie - 30 jaar straatpastoraat Den Bosch
beschrijving

Op zaterdag 2 oktober 2021 viert het Straatpastoraat ’s-Hertogenbosch dat ze al dertig jaar bestaan. De dag wordt georganiseerd door het Straatpastoraat in samenwerking met Stadsklooster San Damiano, de Vincentius Vereniging en Stichting Loods.

Programma

10.00 uur: Welkom in de kloostertuin

  • kraampjes met lekkers & moois. Gemaakt door mensen van Stichting Loods
  • kraampjesmet 2e hands spullen Vincentius Vereniging
  • informatie over het Straatpastoraat
  • het luisterende oor van de Staatpastor en haar vrijwilligers

13.00 uur: De kracht van het vertellen

  • Straatpastor Lianne van Oosterhout beschrijft haar bijzondere werk als straatpastor

15.30 uur: Viering 30 jaar Straatpastoraat

  • Viering in de kloosterkerk

16.00 uur: Receptie

  • Aansluitend aan de viering, voor genodigden

OVer het straatpastoraat
Het Straatpastoraat Den Bosch is een organisatie die vanuit de katholieke beginselen een luisterend oor en een helpende hand wil zijn voor dak- en thuislozen in Den Bosch en omstreken ongeacht hun levensbeschouwing, land van herkomst en achtergrond. Het straatpastoraat is er dus voor ieder die dakloos is en buiten moet slapen en voor de thuislozen die wel een dak boven hun hoofd hebben maar moeite hebben hun eigen leven op te bouwen.

De hoofdtaak van de straatpastor is een luisterend oor bieden en hiermee aandacht bieden aan de gehele mens en al wat er speelt in het leven. Het luisteren naar het levensverhaal blijkt een goede ondersteuning te zijn om verder te gaan op het levenspad. Hoe hobbelig en grillig dat ook kan zijn.

In het Stadsklooster San Damiano houdt de straatpastor op donderdagmiddag spreekuur en op de eerste zaterdag van de maand is er een viering om 15.30 uur.

Van harte welkom!

info

www.stadskloostersandamiano.nl

locatieStadsklooster San Damiano, Van der Does de Willeboissingel 12
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2021 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl