Vandaag is zondag 17 oktober  

categorie categorie Cursus
cursus
wanneervanaf maandag 11 oktober    Evangelie van 2021-10-11
(H. Johannes XXIII)
begintijd19:30 uur
eindtijd21:00 uur
 titelAlpha-cursus online
beschrijving

In oktober gaat het Heiligdom van Onze Lieve Vrouw ter Nood weer starten met twee Alpha-cursussen.

  • Alpha online (via ‘Zoom’):
    Van maandagavond 11 oktober t/m 10 januari, met het “Alpha-weekend” in het weekend van 26 - 28 november, 3 - 5 december of 10 - 12 december (met één of geen nacht er in).
  • Alpha cursus fysiek:
    Van woensdag 13 oktober t/m 12 januari, met het “Alpha-weekend” in het weekend van 26 - 28 november, 3 - 5 december of 10 - 12 december (met één of geen nacht er in).

Misschien heb je altijd al gedacht: ik zou wel wat meer van het christelijk/katholiek geloof willen weten.

De Alpha cursus bestaat uit ongeveer tien interactieve bijeenkomsten* waarin je openlijk kunt praten over de basis van het geloof. De cursus is gratis, gezellig en inspirerend.

De Alpha cursus fysiek begint met een gezellige maaltijd (inloop 18.00, maaltijd 18.30) . Vervolgens is er tijd om het een en ander te delen met elkaar, waarna een filmpje volgt over het geloof. Wie is Jezus? Wat is geloven? Hoe kan je bidden? Hoe lees je de Bijbel? Etc. Hierna zullen we hier in groepjes van 6 – 8 personen over van gedachten wisselen.

Bij de online Alpha cursus beginnen we elke avond door elkaar eerst even beter te leren kennen via Zoom (je ontvangt van ons inloggegevens om te kunnen deelnemen). Dan volgt er een filmpje over het geloof: Wie is Jezus? Wat is geloven? Hoe kan je bidden? Hoe lees je de Bijbel? Etc. Vervolgens zullen we hier via Zoom in een groepje van ca. 6-8 personen over van gedachten wisselen.

Bij Alpha kan iedereen op een ontspannen manier ontdekken wat het christelijk geloof inhoudt. De cursus is laagdrempelig, leerzaam en ook gewoon leuk. Er zijn geen kosten aan verbonden, behalve een vrijwillige bijdrage voor de maaltijden. Het enige dat je nodig hebt is een computerlaptop of tablet waarmee je op internet kan. Elke avond is van 19.30 tot ca. 21:00 uur.

Meer dan 25 miljoen mensen wereldwijd hebben Alpha gedaan. In Nederland zijn dat er inmiddels ruim 280.000. Alpha wordt gegeven in kerken, cafés, studentenverenigingen, jongerenclubs en zelfs in gevangenissen. En nu dus ook online!

info

Rector Jeroen de Wit
(06) 40 125 490
rector@olvternood.nl
www.olvternood.nl

locatieOnline
plaatsHeiloo (Noord-Holland)
postcode18
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2021 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl