Vandaag is zondag 22 mei  

categorie categorie Bezinning
bezinning
Nederlandse Provincie Karmelieten
(Karmel)

Nederlandse Provincie Karmelieten

Website E-mail

Postbus 297
7606 AG Almelo

(0546) 53 64 20

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 24 t/m donderdag 28 april    Evangelie van 2022-04-24
(Goddelijke Barmhartigheid / Beloken Pasen)
begintijd19:00 uur
eindtijd17:00 uur
 titelLeven in horigheid aan Jezus Christus
beschrijving

Van horen naar toebehoren.

Wat hoor en beluister ik in Jezus Christus, in zijn eigen spreken en in het spreken over hem volgens de Schriften? Hij is een bron die mensen in allerlei leefvormen te drinken geeft en nieuwe leefvormen doet ontstaan. Albertus wijst ons in de Regel deze bron aan als hoofd-doel: te leven in horigheid aan Jezus Christus.

Jezus en de gehele traditie kennen grote waarde toe aan horen en het ter harte nemen van het gehoorde bij zijn luisteraars. Wat zij in hun gemeenschappen gehoord hebben wordt tot op de dag van vandaag aan ons overgeleverd, in het samenleven, in biddend leven.

En nu: Wat hoor ik zelf persoonlijk en in gemeenschap? Behoor ik aan Hem? Aan wie behoort mijn ziel? En hoe behoor ik Hem toe?

Als hulp bij ons zoeken gaan we de Schrift en de Karmelregel beluisteren, we verdiepen ons in de sacramenten en in de mystiek van de Karmel.

Begeleiding: Paul Reehuis

info

Opgave en inlichtingen: Hettie Berflo of Minie Pasop, tel. 0485-562154 / 562155, vormingshuis@karmel.nl

organisatieNederlandse Provincie Karmelieten
locatieSteenstraat 39
plaatsBoxmeer (Noord-Brabant)
postcode58
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2022 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl