Vandaag is zondag 6 oktober  

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneermaandag 9 september    Evangelie van 2024-09-09
 titelInternational buy your priest a beer day
beschrijving

‘Buy Your Priest a Beer Day’ op 9 september is een informele traditie waarbij gelovigen over de hele wereld worden aangemoedigd om hun priester of pastoor uit te nodigen voor een biertje of een andere drank naar keuze. Deze dag, die zijn oorsprong vindt in een verhaal over dankbaarheid en gemeenschap, stamt af van de legende van Sint Hopswald van Aleyard, die als eerste zijn priester een biertje aanbood uit dankbaarheid voor zijn spirituele begeleiding.

Het is een gelegenheid om de band tussen geestelijken en hun gemeenschap te versterken, om te danken voor hun dienstbaarheid, en om elkaar beter te leren kennen in een ontspannen setting.

Hoewel het geen formele feestdag is, wordt het gezien als een moment om waardering te tonen voor de inzet van priesters, vaak door middel van een gezamenlijke maaltijd, een drankje, of zelfs door middel van gebed en dankbetuigingen. Deze traditie benadrukt de menselijke kant van geestelijken en de waarde van gemeenschap en verbondenheid binnen de kerk.

info

www.catholicgentleman.net

locatie
plaatswereldwijd
doelgroep

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl