Vandaag is dinsdag 23 juli  

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneerwoensdag 2 t/m vrijdag 4 oktober    Evangelie van 2024-10-02
(Heilige Engelbewaarders)
begintijd19:13 uur
 titelJoods Nieuwjaar 5785 / Rosh Hashanah
beschrijving

Joods nieuwjaar is de eerste van de Joodse herfstfeesten. Het is het begin van het Joods-religieuze jaar. Deze nieuwjaarsdag wordt ingeluid met honderd stoten op de ramshoorn. Vandaar dat het ook het feest van bazuingeschal wordt genoemd.

Het begin van het Joodse jaar 5785, Rosj Hashanah (Joods Nieuwjaar) begint officieel de voorgaande avond bij zonsondergang wanneer volgens de joodse kalender een nieuwe dag begint, dus op woensdagavond 2 oktober 2024 om 19.13 uur en duurt tot vrijdagavond 4 oktober 2024.

info
locatie
plaatswereldwijd
doelgroep

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl