Vandaag is zondag 23 januari  

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneermaandag 13 t/m vrijdag 17 december 2021    Evangelie van 2021-12-13
 titelWeek van het Katholiek Onderwijs
beschrijving

Van 13 tot en met 17 december 2021 vieren wij de Week van het Katholiek Onderwijs. Met advent leven we toe naar het feest dat komen gaat. Advent is een tijd van samen betekenis geven aan de boodschap van Kerstmis.

Thema ‘ik zorg voor jou’
Voor het basisonderwijs hebben we in samenwerking met Vastenactie inspirerend lesmateriaal voor de adventstijd ontwikkeld. Dit jaar is gekozen voor het thema: ‘Ik zorg voor jou’. In het kerstverhaal zien we verschillende aspecten van zorg terug. Denk maar aan de herbergier die zorgt voor zijn gasten of Maria die zorgt voor haar kind.

Midden- en bovenbouw
In het lesmateriaal voor midden- en bovenbouw wordt elke week een andere kant van het thema belicht. Het digitale handboek staat vol met leuke werkvormen, vragen en liedjes en vanzelfsprekend het Bijbelverhaal. Ook is er een opzet voor een kerstviering voor de hele school.

Onderbouw
Voor de onderbouw is er een kleurig digitaal prentenboek met als titel: Het zorgkantoor van Bram en Haas waarin het onderwerp ‘Ik zorg voor jou’ op een speelse manier is verwerkt, met bijbehorende vragen en werkvormen.

Vanaf de week van 25 oktober kunt u het materiaal downloaden via de websites.

info

www.vastenactie.nl/lesmateriaal
www.nksr.nl

locatie
plaatsNederland
doelgroep

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2022 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl