Vandaag is zondag 17 oktober  

categorie categorie Cursus
cursus
Kerk in Nood (ACN Nederland)
(Kerk in Nood)

Kerk in Nood (ACN Nederland)

Website E-mail

Kerk in Nood ondersteunt christenen over de hele wereld waar zij worden vervolgd of onderdrukt of waar zij in pastorale nood zijn.

Peperstraat 11-13
5211 KM  's-Hertogenbosch
(073) 613 08 20
info@kerkinnood.nl
www.kerkinnood.nl

Abdij van Park 5
B-3001 Leuven
016/39 50 50
info@kerkinnood.be
www.kerkinnood.be

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervanaf woensdag 29 september    Evangelie van 2021-09-29
(Aartsengelen)
begintijd19:30 uur
eindtijd21:30 uur
 titelUitdagingen van de Wereldkerk
beschrijving

In veel werelddelen groeit de Kerk. Wist u dat in Singapore in 2016 maar liefst 1227 catechumenen in de Kerk opgenomen zijn en het aantal geloofsleerlingen jaarlijks stijgt? Dat in Indonesië de Kerk vol zit met jongeren? Dat in Afrika het aantal seminaristen toeneemt?

Het is niet zo dat in deze landen de Kerk het gemakkelijk heeft. In Indonesië is het moeilijk nieuwe kerken te bouwen en behelpen christenen zich met noodkerken, hoewel ze eigenhandig geld hebben gespaard om een mooi en waardig kerkgebouw te bouwen. Waar de Kerk vervolgd wordt, zien we onvermoede tekenen van vitaliteit. Irakese dominicanen richten een universiteit op. Daar treden ze in dialoog met de islam, ondanks de moeilijke situatie waarin de Irakese christenen verkeren. Dit is maar een greep uit de vele voorbeelden waaruit de levendigheid van de Kerk blijkt.

Wat betekent dit voor ons?
In ons land bestaat geen actieve christenvervolging. Wel hebben geloof en Kerk het moeilijk. We ontmoeten onverschilligheid bij onze tijdgenoten. We ervaren tegenkanting als we opkomen voor de waarden waarvoor de Kerk staat. Soms nemen cabaretiers Kerk en geloof op spottende wijze op de hak. Dat stelt de Kerk voor uitdagingen. Die gaan wij in ons land aan door de weg van de missionaire Kerk in te slaan. Wat kunnen we leren van christenen die in andere moeilijke situaties authentiek getuigen van hun geloof? Hoe zijn zij missionair en wat laat dat aan ons zien? Onder andere deze vraag komt aan de orde in de cursus: Uitdagingen van de Wereldkerk.

Locatie en data
De vier avonden van deze cursus worden gehouden in de Sint Antoniuskathedraal, Sint Janstraat 8 in Breda op 29 september, 13 en 27 oktober en 10 november  2021, van 19.30 tot 21.30 uur.

info

sintfranciscuscentrum.nl/vorming/uitdagingen-van-de-wereldkerk
kerkinnood.nl/agenda/uitdagingen-van-de-wereldkerk-1

organisatieKerk in Nood (ACN Nederland)
locatieSint Antoniuskathedraal, Sint Janstraat 8
plaatsBreda (Noord-Brabant)
postcode48
bisdomBreda
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2021 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl