Vandaag is donderdag 11 augustus  

categorie categorie Cursus
cursus
Priesteropleiding Aartsbisdom Ariënskonvikt
(Arienskonvikt)

Priesteropleiding Aartsbisdom Ariënskonvikt

Website E-mail

Keistraat 9
3512 HV Utrecht

Tel (030) 231 04 90
Fax (030) 238 17 16

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerwoensdag 16 februari    Evangelie van 2022-02-16
begintijd20:00 uur
eindtijd21:45 uur
 titelFilmavond over het katholieke geloof
beschrijving

In het seizoen 2021 – 2022 organiseert het Ariënsinstituut maandelijks een film- en gespreksavond over de rijkdom van het katholieke geloof. “Daarbij wordt dankbaar gebruik gemaakt van de indrukwekkende serie ‘Catholicism’ van Robert Barron, hulpbisschop van Los Angeles. Hij legt hierin het katholieke geloof uit aan de hand van tien thema’s en neemt de kijker mee langs prachtige plekken met een voor het katholicisme bijzondere betekenis,” aldus rector Kuipers.

Bisschop Barron bezocht vijftien landen en maakte op vijftig locaties opnamen voor de serie. Kuipers: “Daardoor is deze als het ware een reis door de schatkamer van het katholieke geloof en erg aantrekkelijk om naar te kijken. Hij legt de aspecten van het geloof op een mooie manier uit en laat zien dat het mooi en niet dom is om katholiek te zijn. Hij legt op een onbekommerde manier uit wat het katholieke geloof is. Tijdens de avonden kijken we telkens naar een aflevering van deze serie en na de pauze gaan we met elkaar in gesprek over de thema’s die aan bod kwamen. Mensen die eerder hebben deelgenomen zijn heel enthousiast. Niet alleen de mooie beelden en heldere uitleg, maar ook de mogelijkheid om met elkaar in gesprek te gaan raakte hen. Het wordt ook wel gezien als een mooie aanvulling op de Alphacursus.”

Data en thema’s
De avonden vinden plaats op woensdagavond in de zaal van het Ariënsinstituut (Keistraat 9). Om 19.45 uur staat de koffie klaar en om 20.00 uur start de film. Na een korte pauze is de onderlinge uitwisseling tot uiterlijk 21.45 uur. Om de data te kunnen noteren volgt hieronder een overzicht:

  • 15 september 2021 - Jezus, God en mens
  • 13 oktober 2021 - Het onderricht van Jezus
  • 17 november 2021 - Het mysterie van God
  • 8 december 2021 - Maria, de Moeder van God
  • 19 januari 2022 - Petrus en Paulus
  • 16 februari 2022 - Christus en de Kerk
  • 16 maart 2022 - Liturgie en Eucharistie
  • 20 april 2022 - De gemeenschap van de heiligen
  • 18 mei 2022 - Gebed en geestelijk leven
  • 15 juni 2022 - Het eeuwig leven

Deelname en opgave
Het is mooi en zinvol om alle afleveringen te bekijken en erover in gesprek te gaan. Vanzelfsprekend is deelname aan een enkele avond ook mogelijk. Wel is het wenselijk zich vooraf aan te melden via rector@ariensinstituut.nl . Er zijn geen kosten aan deze avonden verbonden. Een vrije gift wordt echter op prijs gesteld.

info

rector@ariensinstituut.nl
www.ariensinstituut.nl/filmavonden-over-het-katholieke-geloof

organisatiePriesteropleiding Aartsbisdom Ariënskonvikt
locatieAriensinstituut, Keistraat 9
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2022 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl