Vandaag is woensdag 22 september  

categorie categorie Retraite
retraite
Oude Abdij Drongen
(Abdij Drongen)

Oude Abdij Drongen

Website E-mail

Een Christelijk, Ignatiaans-geïnspireerd bezinningscentrum

Drongenplein 26-27
9031 Drongen, België

09/226 52 26

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerwoensdag 15 september    Evangelie van 2021-09-15
(Onze Lieve Vrouw van Smarten)
begintijd20:00 uur
 titelIntro Geestelijke oefeningen
beschrijving

Geestelijke Oefeningen kunnen in 30 dagen in een bezinningscentrum gevolgd worden, ofwel in een traject van 9 maanden bij jou thuis. Deze laatste vorm wordt hieronder uitgelegd: de GO in het dagelijks leven.

Het gehele traject van de GO in het dagelijks leven duurt zo’n negen maanden, waarin je dagelijks ruim de tijd neemt voor gebed. Wekelijks deel je je ervaringen met je geestelijk begeleider.

Hoe neem ik deel aan de GO in het dagelijks leven? 

  • 1. Eerste contact
    Alles begint met een mail of briefje aan een van de contactpersonen waarin je enkele persoonlijke (biografische) gegevens vermeldt en de vraag motiveert. Ook kan je op een infoavond in contact worden gebracht met een begeleid(st)er.
  • 2. Je begin eraan
    De eerste fase is de tijd waarin de ‘fundamenten’ gelegd worden: het vinden en inoefenen van een persoonlijke gebedsmethode in het ritme van het dagelijks leven, leren mediteren met de Bijbel, aandacht krijgen voor en omgaan met wat je beweegt. Er is een wekelijks gesprek met de begeleid(st)er. Na deze fase beslis je samen met je begeleid(st)er of je verdergaat.
  • 3. Het verdere verloop
    De tweede fase is die van de eigenlijke ‘Oefeningen’. Wie eraan begint, neemt zich voor tot het einde door te gaan. De frequentie van samenkomst met de begeleid(st)er wordt individueel besproken, maar zal doorgaans niet veel afwijken van het wekelijks ritme.

Alternatieve vormen
Het volledige traject van de GO is intens en veeleisend. Daarom stellen we ook alternatieve vormen van de GO voor, zoals de persoonlijk begeleide digitale retraites, de verkorte GO in het dagelijks leven, de 3-daagse GO… Ook andere ignatiaanse initiatieven zoals het Avontuur van de stilte, GO en film zijn boeiende kennismakingen met de GO of verdiepingsmogelijkheden van je geestelijk leven.

Kostprijs
De begeleiding van de GO is kosteloos. Uiteraard hebben wij wel kosten.
Wil je het begeleidingswerk van de Vlaamse jezuïeten en hun medewerkers steunen, dan kun je een bedrag storten op het rekeningnummer van de R.K. Stichting Ignatiushuis (IBAN: NL19INGB 0004 9783 00— BIC: INGBNL2A) onder vermelding van ‘Gift GO’.

info

www.oudeabdij.be/go-dagelijks-leven.html

organisatieOude Abdij Drongen
locatieOude Abdij van Drongen, Drongenplein 26
plaatsDrongen (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2021 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl