Vandaag is dinsdag 17 mei  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneerdinsdag 5 t/m zondag 10 april    Evangelie van 2022-04-05
 titelWalk for Homs
beschrijving

Met een zesdaagse wandeltocht van Amsterdam naar ’s-Hertogenbosch wordt in april 2022 pater Frans van der Lugt sj herdacht. Hij werd in 2014 in de Syrische stad Homs vermoord. De wandeltocht Walk for Homs wordt georganiseerd door Anne Claire van der Lugt, de jongste nicht van Frans. Met de pelgrimstocht wordt geld opgehaald om het werk van Frans voort te zetten. “Zijn visie op het leven leeft voort, maar zijn projecten moeten weer van de grond af aan worden opgebouwd vanwege de oorlog.”

Walk for Homs bestaat uit vijf verschillende wandeltochten. De pelgrimstocht, een tocht van zes dagen en 148 kilometer, waaraan 84 mensen kunnen deelnemen. Ook is het mogelijk om de eerste of de laatste etappe mee te lopen. Daarnaast bestaat de optie om een eigen pelgrimstocht naar ’s-Hertogenbosch of andere eigen wandelingen te lopen. Voor wie het wandelen niet is weggelegd, is het mogelijk om net als de wandelaars een speciale mis bij te wonen in de Obrechtkerk in Amsterdam en/of in de Sint Janskathedraal in ‘s-Hertogenbosch. Op deze manier is het voor iedereen mogelijk om bij te kunnen dragen aan de wederopbouw van Syrië.

Met Walk for Homs wordt de wederopbouw van Al Ard (‘Het Landgoed’) van Frans van der Lugt en de realisatie van het Frans van der Lugt Centre in Homs gesteund. Daarnaast zullen jongeren in de regio van Damascus kwalitatief onderwijs krijgen, zodat ook zij een toekomst kunnen opbouwen.

info

www.walkforhoms.nl

locatieVan de Obrechtkerk, Jacob Obrechtstraat 30 naar de Sint-Janskathedraal
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2022 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl