Vandaag is woensdag 22 september  

categorie categorie Reis
reis
wanneerzondag 12 t/m woensdag 15 september    Evangelie van 2021-09-12
 titelPausbezoek aan Hongarije en Slowakije
beschrijving

Van zondag 12 t/m woensdag 15 september 2021 brengt paus Franciscus een bezoek aan Hongarije en Slowakije.

Zondag 12 september
Paus Franciscus vertrekt om 7.45 uur vanaf de internationale luchthaven Fiumicino in Rome en arriveert op de internationale luchthaven van Boedapest. Na een officieel welkom zal de paus een ontmoeting hebben met de bisschoppen van het land en een ontmoeting met vertegenwoordigers van de Oecumenische Raad van Kerken en Joodse gemeenschappen. In de middag zal de paus de Heilige Mis celebreren ter afsluiting van het 52e Internationale Eucharistische Congres voordat hij vertrekt naar Bratislava, Slowakije.

Maandag 13 september
Hoogtepunten van de eerste volledige dag van de paus in Slowakije zijn een beleefdheidsbezoek aan de president van de republiek, evenals ontmoetingen met politieke leiders en een ontmoeting met bisschoppen, priesters en religieuzen.

Dinsdag 14 september
Op dinsdagochtend vertrekt paus Franciscus naar Košice, waar hij in de liturgie van de heilige Johannes Chrysostomus zal voorgaan. Later op de dag ontmoet hij de Roma-gemeenschap en jongeren voordat hij terugvliegt naar Bratislava.

Woensdag 15 september
Op de laatste dag van zijn bezoek zal paus Franciscus de Heilige Mis celebreren in het Nationale heiligdom in Šaštin. Na een afscheidsceremonie vertrekt de paus om 15.30 uur ’s middags naar Rome.

info

www.vaticannews.va/en/pope/news/2021-07/pope-s-upcoming-itinerary-in-budapest-and-slovakia-is-released.html

locatie
plaatsBoedapest
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2021 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl