Vandaag is maandag 26 juli  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneerdonderdag 29 juli    Evangelie van 2021-07-29
begintijd09:15 uur
 titelPelgrimstocht - Kapel Sterre der Zee
beschrijving

Op 29 juli is het precies 70 jaar geleden dat mgr. Lemmens de kapel  bij de Rode Put te Simpelveld inzegende. De bouw van deze kapel was een initiatief van de buurtschap Rode Put, als dank voor het feit dat Simpelveld de Tweede Wereldoorlog redelijk had overleefd.

De bouw werd van harte ondersteund door de toenmalige bisschop Lemmens die in de vijftiger jaren de verering van de ‘Sterre der Zee’ in zijn bisdom Roermond sterk bevorderde. De kapel is dan ook toegewijd aan Maria met deze eretitel. Beheer en onderhoud van deze fraai gelegen kapel valt sinds 1987 onder een eigen stichting, die in dat jaar de kapel grondig renoveerde.

Om het jubileum van de inwijding te gedenken organiseert de stichting een pelgrimswandeling, in samenwerking met Klooster Wittem, waar Maria vereerd wordt onder een andere eretitel: ‘Onze-Lieve-Vrouw van Altijddurende Bijstand’.

De wandeling begint in Wittem om 09.15 uur (na aankomst van de rechtstreekse bus uit Simpelveld) met een kort bezinningsmoment bij de Maria-icoon in de Wittemse Ronde Kapel, door pater Henk Erinkveld die de tocht verder zal begeleiden. Na de 9 km lange wandeling via Wahl- en Nyswiller en Baneheide bereiken de pelgrims tegen 12.00 uur de Rode Putkapel. Daar zal iemand  van de Stichting Kapel Sterre der Zee Rode Put iets vertellen over de 70-jarige geschiedenis van deze kapel.

Na een bezinningsmoment gaat de wandeling verder door het Hellingbos met de Kruisweg en Lourdesgrot naar het centrum van Simpelveld, voor een pauze op een terrasje of een van de horecagelegenheden.

Voor wie wil is er om 13.30 uur een 8 km lange wandeling terug naar Wittem, grotendeels langs de Eyserbeek. Men kan ook in Simpelveld of onderweg in Eys de bus terugnemen naar Wittem.

Vanwege mogelijk nog geldende coronamaatregelen is het goed te weten hoeveel mensen er meegaan. Daarom is vooraanmelding noodzakelijk via de receptie van Klooster Wittem (tel 043-450174 tijdens kantooruren) of via email: h.erinkveld@redemptoristen.nl . Zo nodig wordt er in twee of meer groepen gewandeld met 1.5 m onderlinge afstand. Deelname is gratis.

info

(034) 450 1741
h.erinkveld@redemptoristen.nl
www.kloosterwittem.nl/-showprog-&;id=180

locatieWittemse Ronde Kapel
plaatsWittem (Limburg)
postcode62
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2021 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl