Vandaag is maandag 26 juli  

categorie categorie kamp
kamp
Jongerenpastoraal in Vlaanderen Interdiocesane Jeugd Dienst
(IJD)

Jongerenpastoraal in Vlaanderen
Interdiocesane Jeugd Dienst

Website E-mail

Info over groepen, activiteiten en vorming binnen de Vlaamse jongerenpastoraal

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneermaandag 19 t/m zaterdag 24 juli    Evangelie van 2021-07-19
begintijd10:00 uur
eindtijd18:00 uur
 titelJongerenkamp - Zout ter lande
beschrijving

Met deze ecologisch verantwoorde low-budgetreis beantwoorden we aan de roep van Moeder Aarde. Ken jij een vervoersmiddel dat ecologischer is dan de fiets? (Waarmee je meer dan 10 km/u kunt? )

Deze reis belooft een heel avontuur te worden! We zetten onze benen in, niet (alleen) voor het klimaat, maar vooral om onszelf te trakteren op een heerlijke vakantie! We vertrekken in Antwerpen en fietsen in één trek door naar Meersel-Dreef, van waar we verschillende uitstappen doen. 

Meersel-Dreef is het meest Noordelijke plekje van België en ligt in de provincie Antwerpen, tegen de grens van Nederland. We zijn te gast aan het klooster van de Capucijnen, die een prachtig belevingscentrum uitbouwden rond hun klooster, waar je hun grote voorbeeld Sint-Franciscus kan leren kennen. We kijken ernaar uit om de grens over te steken naar Nederland en in Breda te ontdekken hoe de verschillende christenen samenleven in de oudste stad van West-Brabant. Tijdens de daguitstap naar het zuiden zullen we in Hoogstraten kennismaken met de traditie van het Heilig Bloed-processie en de vele eigenaardigheden die deze stad herbergt. Natuurlijk genieten we ook van de prachtige natuur die de kempen ons bieden en maken we tijd voor een ontspannen namiddag in het recreatiedomein De Mosten.

De fietstocht brengt ons naar de grens met Nederland: zo dichtbij dat je er naartoe kan fietsen, maar zo ver dat alles er anders lijkt.

Details

  • Vertrek: maandag 19 juli @ station Antwerpen-Berchem
  • Terugkomst: zaterdag 24 juli @ station Antwerpen-Berchem
  • Kostprijs: €160 voor IJD-leden, €165 voor niet-leden. €5 vroegboekkorting bij inschrijving voor 1 mei 2021.
  • Wat heb je nodig? Een fiets, een luchtbed/matje, slaapzak en tent.
  • Voor wie? 12-24-jarigen. We delen de groepen in naar leeftijd.

info

mariet.grouwels@ijd.be
www.zoutterlande.ijd.be

organisatieJongerenpastoraal in Vlaanderen Interdiocesane Jeugd Dienst
locatie
plaatsMeersel-Dreef (België)
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2021 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl