Vandaag is zaterdag 19 juni  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Bisdom Breda
(B Breda)

Bisdom Breda

Website E-mail

Postbus 90189
4800 RN Breda

Veemarktstraat 48
4811 ZH Breda

tel (076) 522 34 44
fax (076) 521 62 44

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerwoensdag 16 juni    Evangelie van 2021-06-16
begintijd16:15 uur
eindtijd21:00 uur
 titelImpulsdag parochievernieuwing
beschrijving

Op 16 juni 2021 organiseert het Sint Franciscuscentrum, vanuit het gezinspastoraat en het project onderwijs en catechese, de derde Impulsdag Parochievernieuwing - Gezinscatechese in de missionaire parochie.

Voor wie
Voor deze impulsdag nodigen wij speciaal pastorale beroepskrachten uit de parochies uit samen met hun kernvrijwilligers die werken aan kinder- of gezinscatechese. Ook andere belangstellenden zijn van harte welkom.

Waar en wanneer
De dag wordt gehouden in centrum Bovendonk te Hoeven van 16.15 – 21.00 uur.

De kans
Ieder jaar staan er weer heel wat ouders en kinderen bij de parochies ‘op de stoep’, omdat ze een sacrament willen ontvangen. Een geweldige kans, maar we weten ook dat er maar weinig overblijven als het feest achter de rug is.

De geloofsweg
Tijdens deze Impulsdag gaan we in op de vraag hoe we een echte geloofsweg met ouders en kinderen kunnen gaan. Een continue weg waar zij groeien in geloof in Christus, waar zij gesterkt worden door de sacramenten van de Kerk en waar de sacramenten een integraal onderdeel zijn van de geloofsweg

De dag staat in het teken van methodes, ervaren en inspireren. Er is ruime gelegenheid om elkaar te ontmoeten, vragen te stellen en met elkaar uit te wisselen.

Programma
We beginnen om 16.15 uur en eindigen om 21.00 uur met een drankje, als dat al mogelijk is. Er zal een eenvoudige maaltijd geserveerd worden.

Visie
De visie op gezinscatechese in de missionaire parochie zal geschetst worden door Ben Hartmann en Egbert Bornhijm. Zij zullen laten zien langs welke lijnen het eigene van de missionaire parochie doorwerkt in het opnieuw doordenken van de catechese. Daarbij gaan zij in op belangrijke elementen die nodig zijn om catechese vruchtbaar te laten worden voor de geloofsontwikkeling van kinderen en volwassenen.

Methoden
Verschillende concrete projecten die inspelen op deze nieuwe lijn worden gepresenteerd. Laura Valiani trapt af met de ‘Goede Herder Catechese’. Carolijn van Voorst van Samuel Advies geeft uitleg over de ontwikkeling van een nieuw doorlopend traject gericht op kinderen rond de eerste communieleeftijd. Harm Ruiter van KISI kids vertelt over dit musicalinitiatief en hoe dit ook in parochies vorm kan krijgen.

Ervaringen
Vertegenwoordigers van parochies in Breda en Uden vertellen over hun ervaringen met de genoemde elementen van de missionaire gezinscatechese en hoe zij de omslag maken van ‘oude’ sacramentencatechese naar een doorlopend traject.

Aanmelden en kosten
Opgeven kan door het formulier op deze pagina in te vullen. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. Een vrijwillige bijdrage is welkom, over te maken op NL91RABO0158784022 o.v.v. ‘Impulsdag parochievernieuwing’

Extra informatie
Deze dag is de eerste die we als Sint Franciscuscentrum weer ‘fysiek’ organiseren. Mochten meer mensen zich opgeven dan we half juni mogen ontvangen, dan herhalen we deze dag ergens in het najaar.

info

sintfranciscuscentrum.nl/vorming/derde-impulsdag-parochievernieuwing-gezinscatechese-in-de-missionaire-parochie

organisatieBisdom Breda
locatieBovendonk, Hofstraat 8
plaatsHoeven (Noord-Brabant)
postcode47
bisdomBreda
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2021 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl