Vandaag is zaterdag 19 juni  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerzaterdag 12 juni    Evangelie van 2021-06-12
(Onbevlekt Hart van Maria)
begintijd14:00 uur
eindtijd16:00 uur
 titelOpen koostertuin - San Damianoklooster
beschrijving

Van mei tot en met oktober zullen we de Kloostertuin van Stadsklooster San Damiano elke tweede zaterdagmiddag van de maand openstellen voor belangstellenden. Het is dan mogelijk om een oase van rust midden in de stad te bezoeken. In deze oase kun je wandelen in het bos waar de vogels zingen en je regelmatig één van de eekhoorns kunt spotten. In de bloementuin kun je genieten van de bloemen en de bijen. De tuinkapel is open om even rustig plaats te nemen.

Je kunt ook een meditatieve wandeling door de Kloostertuin maken via een audiotour op je eigen telefoon of een boekje waarbij je op twaalf plekken stil zult staan om Franciscus & Clara van Assisi en Elisabeth van Thüringen te ontmoeten. Zo maak je kennis met de spiritualiteit van de drie kloosterordes die Stadsklooster San Damiano bewonen.

Je zult in de Kloostertuin ontvangen worden door de broeders en zusters van het Stadsklooster. Er is informatie beschikbaar over het klooster en je kunt wat dingen kopen, zoals het kookboek ‘Clara’s Bron’ dat door de zusters uit het Stadsklooster geschreven is. Ook kun je er een kloostersouvenir kopen dat speciaal ontworpen is voor Ons Kloosterpad, een wandelpad dat je langs vijftig (voormalige) kloosters en abdijen in Midden- en Oost-Brabant voert. De eerste en laatste etappe van dit wandelpad brengen je bij Stadsklooster San Damiano.

De Kloostertuin is open op 8 mei, 12 juni, 10 juli, 14 augustus, 11 september en 9 oktober van 14.00 tot 16.00 uur. Dan staat de poort in de kloostermuur aan de Van der Does de Willeboissingel 12 open.

info

www.sandamianoklooster.nl

locatieStadsklooster San Damiano, Van der Does de Willeboissingel 12
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2021 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl