Vandaag is dinsdag 13 april  

categorie categorie gebed
gebed
wanneerdinsdag 6 t/m vrijdag 30 april    Evangelie van 2021-04-06
begintijd10:00 uur
eindtijd16:00 uur
 titelEen uur stilte in een katholieke kerk
beschrijving

De coronatijd zorgt ervoor dat we vaker dan we willen weinig mensen om ons heen hebben. Er is ook niet veel vermaak. Toch is er alleen en in stilte wel wat te beleven. Zeker als je de juiste plaats opzoekt, bijvoorbeeld een kerkgebouw.

Veel mensen bezoeken regelmatig een kerk of kapel tijdens hun vakantie. Kerken zijn doorgaans van buiten imposante gebouwen, maar ook van binnen. Een katholieke kerk is ontworpen om te bidden en om rust te vinden, maar ook om van alles te zien, van alles te kunnen beleven. Er zijn beelden, schilderijen en gebrandschilderde ramen.

Na Pasen, 4 en 5 april, bieden we de hele maand april in alle kerken van de parochie de gelegenheid om op een doordeweekse dag een uur lang alleen in stilte te zijn. Wij ontvangen u in de kerk van uw keuze en verzoeken u om uw telefoon uit te zetten. Er is iemand beschikbaar om te bellen, mocht u onwel worden of in een ander noodgeval. En u kunt via een (nood-)uitgang natuurlijk altijd naar buiten. Na afloop krijgt u de gelegenheid om even uw indrukken te delen, maar dat hoeft niet.

Als de coronamaatregelen het toelaten, organiseren we na april een bijeenkomst voor alle deelnemers die dat willen. We gaan dan opnieuw een kerk in, maar vertellen dan over het waarom van de bouw en de versieringen. Bij een kop koffie of thee praten we dan nog even na.

Als u zich telefonisch (0316 - 52 34 68) of per e-mail ( secretariaat@rkliemers.nl ) aanmeldt bij het centraal secretariaat van de parochie nemen we contact met u op om de kerk van uw keuze een uur voor u alleen te reserveren. Dat hoeft niet per se de kerk in uw woonplaats te zijn! Iedereen is welkom en kan de kerk bezichtigen, behalve de torenzolder en het koor. Dit om veiligheidsredenen.

(de foto is van het interieur van de Gerardus Majellakerk te Spijk)

info

Jeroen Heemink, pastoraal werker
(06) 27 48 24 91
j.heemink@rkliemers.nl

Maarten Smits
(06) 12 62 37 97
m.smits@rkliemers.nl

www.rkliemers.nl

locatieParochiecentrum Sint Willibrordus, Kerkstraat 2
plaatsZevenaar (Gelderland)
postcode69
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2021 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl