Vandaag is woensdag 3 maart  

categorie categorie Retraite
retraite
Nederlandse Provincie Karmelieten
(Karmel)

Nederlandse Provincie Karmelieten

Website E-mail

Postbus 297
7606 AG Almelo

(0546) 53 64 20

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerwoensdag 17 februari t/m zondag 11 april    Evangelie van 2021-02-17
(Aswoensdag)
 titelOnline Vastenretraite Karmel
beschrijving

In deze online retraite tijdens de vastentijd 2021 (vanaf aswoensdag, 17 februari) hebben we H. Teresa van Avila als onze metgezel!

Het was in het midden van een crisistijd dat de Heilige Teresa van Avila (1515-1582) haar geestelijk meesterwerk schreef, het boek “De Innerlijke Burcht”. Terwijl haar hele werk als hervormster van de Karmel lijkt in te storten, haalt ze haar energie uit haar innerlijke. In onze context van de gezondheids- en economische crisis kan de ’Madre’ ons helpen tijdens deze vastentijd te ontdekken dat daarin onze kracht ligt. Met deze kerklerares lopen we door het kasteel van kamer naar kamer tot het centrum, waar het licht van Pasen schijnt. De aanwezigheid van de Verrezene is het ware goede nieuws dat ons spirituele leven kan doen herleven.

De registratie is gratis. Na registratie ontvangt u wekelijks een mail met de bezinningstekst bestaande uit het Zondagsevangelie, een wekelijkse meditatie en korte suggesties voor de week.

De online retraites worden samengesteld door Pater Guillaume Dehortes OCD (Karmeliet in Avon bij Parijs) en een team in samenwerking met de Karmel van Oostenrijk en de Karmel van Vlaanderen.  

De retraite online is gratis en u kunt zich op elk moment afmelden van de mailinglijst.

info

www.retraitenl.karmel.at

organisatieNederlandse Provincie Karmelieten
locatieOnline
plaatsNederland
doelgroep

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2021 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl