Vandaag is donderdag 28 maart
Witte Donderdag
 

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneerzondag 25 juli 2021    Evangelie van 2021-07-25
(Sint Jacob)
 titelWerelddag voor Grootouders en Senioren
beschrijving

Paus Franciscus zal op 25 juli 2021 in de Sint-Pietersbasiliek een Eucharistieviering opdragen t.g.v. de eerste Werelddag voor Grootouders en Senioren.

Grootouders vormen de schakel tussen de verschillende generaties, maar worden al te vaak vergeten. Hun stem is zo waardevol omdat het mensen aan hun roots herinnert. Het is belangrijk dat grootouders kleinkinderen ontmoeten en omgekeerd.

Zondag 25 juli
De datum van de nieuwe werelddag is gekozen op basis van de gedachtenis van de Heiligen Joachim en Anna, de ouders van Maria en dus de grootouders van Jezus, die volgens de liturgische kalender op 26 juli wordt gevierd. Dit jaar wordt de Werelddag voor Grootouders en Senioren gehouden op zondag 25 juli. De paus zal die dag alleszins voorgaan in een eucharistieviering. Of er ook andere evenementen worden georganiseerd, wordt te gelegener tijd bekend gemaakt.

info

www.vatican.va

locatie
plaatswereldwijd
doelgroep

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl