Vandaag is woensdag 3 maart  

categorie categorie Cursus
cursus
Jong Katholiek

Jong Katholiek

Website E-mail

Postbus 13049
3507 LA  Utrecht

(030) - 232 69 23

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervanaf donderdag 4 maart    Evangelie van 2021-03-04
begintijd19:30 uur
eindtijd21:30 uur
 titelWebinar - Thomas van Aquino
beschrijving

Een serieuze kennismaking met het denken van Sint Thomas van Aquino

Je verlangt ernaar dieper door te dringen in het katholieke geloof. Je vermoed of bent zelfs overtuigd dat je daarbij ook je verstand, je denken, je gedachten zult moeten vormen. Je begrijpt dat daar tijd en moeite voor nodig is, en de nederigheid om je te wenden tot de grote meesters van de christelijke intellectuele traditie. Je hebt wel gehoord dat Thomas van Aquino één van de allergrootsten is van die meesters. Je bent er echter nog niet aan toe om rechtstreeks bij Thomas in de leer te gaan door zijn werken te lezen. Je bent dus op zoek naar iemand die je jou kan en wil helpen om Thomas te leren kennen en toegang te krijgen tot zijn werk. Herken jij je, enigszins? Dan is deze reeks misschien iets voor jou.

Twaalf lessen
Maar liefst twaalf gratis online catechese sessies. Een les bestaat altijd uit een inleiding op het thema, de gelegenheid om vragen te stellen en het samen bestuderen van een stuk tekst van Thomas zelf.

Programma

Elke week op donderdagen van 19.30 tot 21.30 uur. Startdatum 4 maart 2021. De les bestaat altijd uit een inleiding op het thema, de gelegenheid om vragen te stellen en het samen bestuderen van een stuk tekst van Thomas zelf. Je krijgt uiterlijk een dag voor aanvang een link waarmee je kunt inloggen. VOL=VOL

4 mrt - Wie is Thomas, wie niet?
11 mrt - Hoe wil hij je helpen
18 mrt - Zijn filosofie
25 mrt - De opbouw van de Summa
1 apr - Bestaat God?
8 apr - Zelfkennis: wie is de mens, hoe zit hij in elkaar?
15 apr - Wat wil de mens, waar is hij naar op weg? Over de gelukzaligheid
22 apr - Hoe komt hij er? Deel I - wat te doen
29 apr - Hoe komt hij er? Deel II - de deugden
6 mei - Hoe komt hij er? Deel III - de wet
13 mei - Hoe komt hij er? Deel IV - de genade
20 mei - Hoe komt hij er? Deel V - Christus

De docent
De reeks gegeven door Niko Schonebaum MA, oprichter en docent van Ludens Quaerens.

Hij heeft vijf jaar klassieke talen gedoceerd in het middelbaar onderwijs, hij was gastdocent in filosofie en retorica aan de Erasmus Universiteit en in rechtsfilosofie aan de Universiteit Leiden, en hij is docent literatuur en filosofie van Stichting Landmerk. Hij leidt sinds vele jaren een leesclub ter verdieping in de christelijke intellectuele traditie.

Zijn studenten merken op: Het meest opvallend aan zijn stijl van lesgeven is dat hij echt geniet van het nadenken over de vragen die in de les centraal staan.

info

jongkatholiek.nl/agenda/webinar-thomas-van-aquino

organisatieJong Katholiek
locatieOnline
plaatsNederland
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2021 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl