Vandaag is vrijdag 26 februari  

categorie categorie Cursus
cursus
Jong Katholiek

Jong Katholiek

Website E-mail

Postbus 13049
3507 LA  Utrecht

(030) - 232 69 23

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervanaf maandag 1 februari    Evangelie van 2021-02-01
begintijd20:30 uur
eindtijd21:30 uur
 titelWebinar - Geloof en rede
beschrijving

Geloof en Rede
Word je ook wel eens uitgedaagd om redenen te geven over je geloof en wil je eens verder gaan dan antwoorden vanuit je ervaring of gevoel? Doe dan mee met de Cursus ‘Geloof, rede en godsbewijzen’. Geloof en rede zijn niet alleen in harmonie met elkaar, vanuit de rede kunnen er ook ijzersterke argumenten voor het geloof gegeven worden. Godsbewijzen zijn daarbij de meest directe manier om ons geloof te versterken door ons verstand te verlichten. In deze cursus wordt uitgelegd hoe geloof en rede juist samengaan en hoe die samenwerking leidt tot bewijzen voor Gods bestaan bij twee grote denkers en heiligen met name Augustinus en Anselmus.

Programma

Zeven opeenvolgende maandagen van 20.30 tot 21.30 uur:

1 feb - Inleiding: Over geloven, over de rede en over de aard van ‘godsbewijzen’
8 feb - In den beginne: Plato en de filosofische wortels waar het allemaal begon
15 feb - De persoonlijke zoektocht van Augustinus
22 feb - De kern van Augustinus’ godsbewijs
1 mrt - Anselmus helpt zijn monniken op weg
8 mrt - De kern van Anselmus’ godsbewijs
15 mrt - Uitleiding: Samenvatting, kritiek en alternatieve godsbewijzen

Michael Bauwens
Dr. Michael Bauwens behaalde zijn doctoraat in de wijsbegeerte aan de KU Leuven en is momenteel doctor assistent aan de Universiteit Antwerpen waar hij les geeft in de wijsbegeerte. Voorheen is hij hoofdredacteur geweest van het tijdschrift Middelares en Koningin, het Nederlandstalig tijdschrift van de montfortanen. Op dit moment doet hij onderzoek naar de ethiek en metafysica van instituties, en over Godsbewijzen. Hij heeft een speciale voorliefde voor Johannes Duns Scotus, Louis Marie Grignion de Montfort en Maximiliaan Kolbe.

info

jongkatholiek.nl/agenda/webinar-geloof-rede

organisatieJong Katholiek
locatieOnline
plaatsNederland
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2021 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl