Vandaag is vrijdag 23 oktober  

categorie categorie Televisie en radio
tv
KRO

KRO

Website E-mail

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 27 september    Evangelie van 2020-09-27
begintijd09:45 uur
 titelGeloofsgesprek Mgr. Woorts over Lourdes
beschrijving

Zondag 27 september is het geloofsgesprek met Mgr. Herman Woorts over de betekenis van Lourdes voor ons leven en van Maria als richtingwijzer naar Christus.

09.45 uur - Geloofsgesprek
10.00 uur - Eucharistieviering

Tv-mis vanuit Lourdes naar Nederland verplaatst
De televisie-mis vanuit de Grot in Lourdes, die de KRO komende zondag (27 september) zou uitzenden, wordt noodgedwongen naar Nederland verplaatst. Omdat steeds meer regio’s in Frankrijk door de Nederlandse overheid vanwege de coronapandemie tot risicogebied worden verklaard, is het voor de medewerkers van de omroep en de bedevaartorganisaties Huis voor de Pelgrim, VNB en Militaire Bedevaart niet mogelijk om veilig naar Lourdes te reizen.

In plaats daarvan wordt de viering nu uitgezonden vanuit de parochieskerk H. Hart van Jezus in Vinkeveen. Deze kerk heeft al heel lang een relatie met Lourdes en stond in het verleden ook wel bekend als ‘Klein-Lourdes’. In de kerk is onder meer een Lourdesgrot nagebouwd met daarin een steen uit de echte grot in Lourdes.

Hoofdcelebrant tijdens de viering is hulpbisschop Mgr. Herman Woorts, die binnen de Nederlandse bisschoppenconferentie verantwoordelijk is voor bedevaarten en pelgrimages. Hij zou ook de hoofdcelebrant zijn geweest in Lourdes. Hij wordt daarbij geassisteerd door enkele priesters en diakens van de samenwerkende Nederlandse bedevaartorganisaties. De zang komt van sopraan Judith Petra en zij wordt aan het orgel begeleid door Jos Martens.

info

www.kro-ncrv.nl/programmas/geloofsgesprek

organisatieKRO
locatieNPO2
plaatsNederland
doelgroep

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2020 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl