Vandaag is vrijdag 14 mei
Sint Bonifatius
 

categorie categorie Cursus
cursus
Oude Abdij Drongen
(Abdij Drongen)

Oude Abdij Drongen

Website E-mail

Een Christelijk, Ignatiaans-geïnspireerd bezinningscentrum

Drongenplein 26-27
9031 Drongen, België

09/226 52 26

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneermaandag 2 t/m woensdag 4 november 2020    Evangelie van 2020-11-02
(Allerzielen)
 titelBasiscursus Godly Play
beschrijving

Godly Play is een speelse weg van geloofscommunicatie, een creatieve en ervaringsgerichte manier om Bijbelverhalen te verkennen met kinderen, jongeren of volwassenen. Godly Play is gebaseerd op het geloof en vertrouwen dat iedereen - en in het bijzonder een kind - God kan ervaren in zijn of haar leven.

Godly Play combineert spel, ritueel, creativiteit en verhaal, en wil zo kinderen en volwassenen helpen om de christelijke taal beter te verstaan, om heilige verhalen, parabels en liturgische verhalen beter te leren aanvoelen. Godly Play is mogelijk met kinderen vanaf drie jaar, met jongeren, en met volwassenen van elke leeftijd.

Godly Play is speels en creatief, maar tegelijk is het een kunst die inzicht, een degelijke training en de nodige oefening vergt. In de driedaagse basiscursus ‘Godly Play begeleider: verteller en deurwachter’ krijg je hiertoe de kans.
Elke vormingsdag brengt in de eerste plaats praktijk, door het zien van goede voorbeelden en het zelf inoefenen van de verhalen onder begeleiding van twee ervaren Godly Play trainers. Tegelijk krijg je inzichten rond spiritualiteit van kinderen en de eigenheid van Godly Play. Deze internationaal erkende vorming geeft je de nodige training en achtergrond om aan de slag te gaan als Godly Play begeleider. De drie dagen vormen één geheel en worden aangeboden aan een beperkt aantal deelnemers (min. 10, max. 12).

Data

  • 6, 7 en 8 april 2020 - Katie Velghe & Caroline Vermeire
  • 2, 3 en 4 november 2020 - Katie Velghe en Carline Dacanniere

info

016 / 32 84 30
idgp@kerknet.be
www.gezinspastoraal.be
gezinspastoraal.wordpress.com

organisatieOude Abdij Drongen
locatieOude Abdij van Drongen, Drongenplein 26
plaatsDrongen (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2021 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl