Vandaag is donderdag 2 juli  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
Bisdom Utrecht
(B Utrecht)

Bisdom Utrecht

Website E-mail

Postbus 14019
3508 SB Utrecht

Maliebaan 38-40
3581CR  Utrecht

tel (030) 233 80 30
fax (030) 23 11 962

Diocesane Kerkelijke
Caritas Instelling (DKCI)
Kerkaan 22
3828 EB  Hoogland (Amersfoort)
tel (06) 42 95 28 62

www.yougle.nl

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerdinsdag 9 t/m maandag 15 juni    Evangelie van 2020-06-09
 titelBisdombedevaart naar Ierland
beschrijving

Aartsbisdom Utrecht organiseert van 9 t/m 15 juni 2020 een zevendaagse bedevaart naar Ierland. Dit groene land staat bekend om de mooie natuur en de rijke rooms-katholieke historie. De eerste groep pelgrims heeft zich al ingeschreven, maar er is nog plek. Wees er snel bij en schrijf u vóór 1 april in!

Missionarissen uit Ierland verkondigden het geloof op het Europese vasteland, één van de bekendste is de nationale heilige Sint Patrick. Maar ook ‘onze’ St. Willibrord, apostel van de Lage Landen en patroonheilige van de Nederlandse Kerkprovincie en ons Aartsbisdom Utrecht, verbleef 13 jaar in een Iers klooster voordat hij hier met elf medemonniken het geloof in Christus en het Evangelie kwam brengen. De bedevaart wordt begeleid door mgr. Woorts en vicaris Cornelissen: “Wij hopen dat velen met ons meegaan op deze bijzondere bedevaart!”

De pelgrims uit het Aartsbisdom Utrecht gaan met deze bedevaart naar plekken waar het christelijke geloof in West Europa zijn wortels heeft. Het is een actieve bedevaart met de nodige wandelingen, deelnemers moeten goed ter been zijn.

De kosten per pelgrim zijn € 1279,00 (toeslag eenpersoonskamer € 215,00). De bedevaart wordt georganiseerd en begeleid door VNB en het Aartsbisdom Utrecht.

Dinsdagochtend 9 juni vliegt u met Aer Lingus van Amsterdam naar Dublin, de hoofdstad van Ierland. Vanuit deze stad begint uw bedevaart door het mystieke Ierland. In Dublin bezoekt u onder andere Christ Church Cathedral, de Book of Kells en St. Patrick’s Cathedral. De volgende dag gaat u onder meer naar Glendalough voor een bezoek aan de kloosterruïne en naar St. Brigids Well in Kildare: deze bron is vernoemd naar de heilige St. Brigid, één van Ierlands patroonheiligen en bekeerd door St. Patrick. Via de ruïnes van Clonmacnoise reist u naar Knock, waar u een uitgebreid bezoek aan het Heiligdom brengt. Vervolgens reist u naar de heilige berg van St. Patrick en bezoekt u Ballintubber Abbey en de Cliffs of Moher.

Ook staat een bezoek aan de Gallarus Oratory in Dingle op het programma. Op de laatste dag volgt u de ‘small Ring of Kerry’ route (met fotostops) en vliegt u aan het einde van de middag terug naar Nederland vanuit Cork. Uiteraard vieren we elke dag samen de Eucharistie.

info

Ben Lokate
(030) 23 61 570
lokate@aartsbisdom.nl
www.aartsbisdom.nl

VNB
(073) 68 18 111
info@vnb.nl
www.vnb.nl

organisatieBisdom Utrecht
locatie
plaatsIerland (Ierland)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2020 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl