Vandaag is zondag 20 september  

categorie categorie gebed
gebed
Sant Egidio

Sant Egidio

Website E-mail

Nederland
Waterlooplein 205
1011 PG  Amsterdam

(020) 233 15 22

info@santegidio.nl
www.santegidio.nl
twitter.com/santegidioadam
facebook.com/santegidio.nl

België
03 / 229 04 10
info@santegidio.be
www.santegidio.be

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervrijdag 24 januari    Evangelie van 2020-01-24
begintijd20:00 uur
 titelOecumenisch gebed voor de eenheid
beschrijving

De Gemeenschap van Sant’ Egidio en de Katholieke Vereniging voor Oecumene organiseren op vrijdag 24 januari om 20.00 uur een oecumenische gebedsdienst in de Week van Gebed voor de eenheid van de christenen in de Mozes en Aäronkerk in Amsterdam.

Vertegenwoordigers van verschillende christelijke kerken zullen aan de gebedsviering meewerken. Theoloog des Vaderlands Samuel Lee verzorgt de verkondiging. Het thema voor de Week van Gebed is ‘buitengewoon’. De jaarlijkse gebedsweek vindt plaats van 19 tot en met 26 januari.

Geïnspireerd door de buitengewone vriendelijkheid die in Handelingen 28 naar voren komt, daagt de Week van Gebed deelnemers uit om te streven naar meer dan het gewone. Het roept ons niet alleen op tot buitengewone vriendelijkheid, maar daagt ook uit om mensen te durven ontvangen die anders zijn dan wij.

De Gemeenschap van Sant’ Egidio hecht grote waarde aan de bidweek voor de eenheid en aan goede contacten met alle christenen. Jaarlijks werkt zij samen met vertegenwoordigers van de kerken bij de Herdenking van de Martelaren van onze tijd en bij de herdenking van de vluchtelingen die zijn omgekomen op hun weg naar Europa. Ook het thema, dat gastvrijheid benadrukt tegenover mensen die anders zijn, ligt de Gemeenschap na aan het hart.

Samuel Lee is directeur van het Center for Theology of Migration aan de Vrije Universiteit en voorganger van de Jesus Christ Foundation Church in Amsterdam Zuidoost. Lee is zelf als migrant naar Europa gekomen. Hij zet zich in voor gerechtigheid en geeft een gezicht aan de vele migrantenkerken in ons land. In november was Lee een van de voorgangers bij de mede door Sant’ Egidio georganiseerde herdenking van de vluchtelingen die zijn omgekomen op hun weg naar Europa.

info

Corine van der Loos
(020) 233 15 22
info@santegidio.nl
www.santegidio.nl

organisatieSant Egidio
locatieMozes en Aaronkerk, Waterlooplein 207
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2020 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl