Vandaag is donderdag 6 augustus
Gedaanteverandering van Jezus
 

categorie categorie Muziek
muziek
Bisdom Rotterdam
(B Rotterdam)

Bisdom Rotterdam

Website E-mail

Bisdombureau
Koningin Emmaplein 3
3016 AA Rotterdam

tel (010) 281 51 71

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 15 december 2019    Evangelie van 2019-12-15
(3e zondag vd Advent - Gaudete)
begintijd15:30 uur
 titelKerstconcert kathedrale Cantorij
beschrijving

Op zondag 15 december 2019 zingt de kathedrale HH. Laurentius en Elisabeth Cantorij haar traditionele kerstconcert. De Cantorij biedt een sfeervol en afwisselend muzikaal programma. Er is ruimte voor kerstliederen van bekende componisten als Rutter, Vivaldi, Herbeck en Adam, maar er is ook volop gelegenheid tot samenzang met alle aanwezigen.

In de donkere dagen voor Kerstmis hebben mensen behoefte aan licht en aan warmte, aan hoop en vertrouwen. Luisteren naar beloftevolle woorden en muziek en het samen zingen van vertrouwde teksten en melodieën brengt harmonie en vrede onderling.

Op het programma staan onder meer de romantische “Christmas Lullaby” van Rutter en het “Pueri Concinite” van Herbeck dat het gemoed van alle bezoekers elke keer weer diep raakt, prachtig gezongen door Rasha Koole-Mansour met koor en orgel als begeleiding op de achtergrond. Daarnaast het vrolijke “Laudamus te” uit het “Gloria” van Vivaldi, maar ook de beroemde “Cantique de Noël” van Adolphe Adam. Het concert eindigt met de samenzang van het statige lied “Wij komen tezamen” waarbij koor en publiek hun eigen rol zingend vervullen.

Het geheel staat onder de vertrouwde leiding van dirigent Marc Schaap en de orgelbegeleiding is in handen van Aart de Kort. De sopranen Rasha Koole-Mansour en Lia Moons zingen de solo’s.

Praktisch

  • Kathedrale Kerk HH. Laurentius en Elisabeth
    Mathenesserlaan 307, Rotterdam
  • Aanvang: 15:30 uur
  • De toegang is gratis
  • Na afloop vindt er een deurcollecte plaats

info

www.bisdomrotterdam.nl/activiteiten/bisdom-rotterdam-activiteiten/kerstconcert-kathedrale-cantorij

www.cantorijrotterdam.nl

organisatieBisdom Rotterdam
locatieH. H. Laurentius en Elisabethkathedraal, Mathenesserlaan 305
plaatsRotterdam (Zuid-Holland)
postcode30
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2020 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl