Vandaag is dinsdag 7 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzaterdag 7 december 2019    Evangelie van 2019-12-07
begintijd15:00 uur
 titelAdventsconcert ter ere van Karl Leisner
beschrijving

Adventsconcert in Wyler op zaterdag 7 december in de Sankt Johannes Baptistkirche, aanvang 15.00 uur. Het wordt een adventsconcert met prachtige advents- en kerstliederen, gezongen door het Sankt Cäcilienchor Wyler begeleid door het vaste symfonieorkest.

Het programma wordt opdragen aan de zalige Karl Leisner waarvan het 75 jaar geleden is dat hij in het concentratiekamp Dachau tot priester werd gewijd.

Natuurlijk zingen we prachtige liederen van Marco Frisina als “Puer natus est nobis”; “Ave Madre di Dio”; “Verbum caro factum est”; “Virgo dei genitrix”; “Credimus”, topliederen als “Child in a manger”; “For unto us a child is born”; “You raise me up”, maar ook liederen die gezongen zijn toen Karl Leisner tot priester werd gewijd en later toen hij zijn eerste mis in het concentratiekamp opdroeg. “Liederen als: “Tochter Zion, freue dich”; “O, Heiland reiss die Himmel auf”, maar ook liederen die hij thuis en in de kerk zong als: “Stille Nacht”, “Es ist ein Ros entsprungen”. Het absolute hoogtepunt is de compositie van Marco Frisina: “La via dei martiri”, vertaald “De weg van de martelaren”. Tijdens dit lied wordt het indrukwekkende kunstwerk “De wonderlijke visvangst” van de Groesbeekse kunstenaar Pieter van Eck opgebouwd. Pastoor Scholten zal ons door het programma leiden en de liederen inleiden met o.a. citaten uit de dagboeken van de zalige Karl Leisner. Als altijd is de toegang tot dit concert gratis.

info
locatiePfarrkirche St. Johannes Baptist, Krumme Strasse 3
plaatsWyler (Duitsland)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2020 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl