Vandaag is dinsdag 22 september  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
Bisdom Haarlem-Amsterdam
(B Haarlem)

Bisdom Haarlem-Amsterdam

Website

Postbus 1053
2001 BB Haarlem

Leidsevaart 146
2014 HE  Haarlem

tel (023) 5112 600
fax (023) 5112 629

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervrijdag 29 mei t/m maandag 1 juni    Evangelie van 2020-05-29
 titelBedevaart naar Echternach *AFGELAST*
beschrijving

Jong Bisdom Haarlem-Amsterdam gaat in het Pinksterweekend van vrijdag 29 mei t/m maandag 1 juni 2020 op pelgrimage naar Echternach in Luxemburg.

In de voetsporen van St. Willibrord

Misschien heb je wel eens de verhalen gehoord over reizen naar Assisi, Panama, Rome en noem maar op. Om het seizoen af te sluiten nodigt het jongerenplatform je uit voor een reis naar Luxemburg! We maken er een pelgrimage van, naar het graf van de Heilige Willibrord. In het Pinksterweekend,  29 mei tot 1 juni, nemen we je mee naar Echternach, waar het graf te vinden is. Ook reizen we door Utrecht, waar Willibrord als eerste bisschop gezeten heeft. Op de terugweg komen we langs Limburg, om daar de eerste abdij van Nederland te bezoeken, gesticht door Willibrord natuurlijk!

De Heilige Willibrord is voor ons Nederlanders van groot belang. Hij is het die belangrijk werk verrichte voor de evangelisatie in Nederland, samen met onder ander de Heilige Bonifatius. Op vrijdag zullen we een rondleiding krijgen door hulpbisschop Mgr. Woorts. In het centrum van de stad zijn namelijk nog aanwijzingen te zien uit de tijd van Willibrord. Vervolgens rijden we de volgende dag door naar Luxemburg. We bezoeken Echternach, het graf en de abdij. We nemen een kijkje in de hoofdstad, waar we Michel Remery, schrijver van het boek ‘Twitteren met God’, ontmoeten. Op zondag rijden we terug naar Susteren in Limburg, waar de restanten van de eerste abdij van Nederland te bezichtigen zijn. En uiteindelijk op maandag gaan we naar Haarlem, waar iets bijzonders staat te gebeuren!

Zo maken we samen een vol weekend mee! Er wordt veel gereisd en gezien, maar we hebben ook een special-guest die ons van vele catecheses en wijsheid zal voorzien. Broeder Fer van de franciscanen in Amsterdam zal namelijk met ons meereizen!

info

www.jongekerk.nl

organisatieBisdom Haarlem-Amsterdam
locatie
plaatsEchternach (Luxemburg)
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2020 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl