Vandaag is woensdag 8 juli  

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerwoensdag 20 november 2019    Evangelie van 2019-11-20
begintijd20:00 uur
eindtijd22:00 uur
 titelPresentatie Liefdesgeboden - Thomas Quartier
beschrijving

Na een aantal buitengewone presentaties van het boek ‘Liefdesgeboden’ door Thomas Quartier in Nederland, is het nu gelukt om ook in Vlaanderen een presentatie te houden. Het belooft een bijzondere avond te worden met een muzikale lezing door de auteur, een bespiegeling door prior Dirk Hanssens osb en alle ruimte voor dialoog en ontmoeting. Namens uitgeverij Halewijn waar het boek in Vlaanderen verschenen is, zal Toon Osaer het werk ten doop houden. Na afloop is er gelegenheid om het boek bij een glaasje aan te schaffen en te laten signeren.

De avond wordt georganiseerd door uitgeverij Halewijn, De Kovel - Monastiek Tijdschrift voor Vlaanderen en Nederland, de Leerstoel Monastieke Spiritualiteit van de KU Leuven en Abdij Keizersberg. Iedereen is van harte welkom. Graag van tevoren aanmelden: abdij.keizersberg@telenet.be

Mag je als monnik van liefdesliederen houden? Hoe kan christelijke spiritualiteit je liefde verrijken? Veel mensen denken bij liefde en religie vooral aan strenge regels, maar de ervaring spreekt een andere taal: in het klooster van je leven mag je niet alleen liefhebben, nee, je moet! Liefde is geen verbod maar een gebod. Wie spiritualiteit zoekt, moet zijn gevoelens heiligen. Dat geldt voor negatieve emoties wanneer dingen niet goed gaan, maar zeker ook voor liefde wanneer je van andere mensen houdt.

Het nieuwe boek van Thomas Quartier nodigt iedereen uit om vanuit oude en nieuwe bronnen op zoek te gaan naar geboden voor heilige liefde.

Op woensdagavond 20 november vertelt hij graag over de liefdesgeboden en zal hij enkele songs uit zijn boek zelf ten gehore brengen in de abdij Keizersberg. En natuurlijk wil hij in gesprek met de zaal. Want de liefde, dat beleven we samen, niet alleen. Dat geldt voor kloosterlingen, net zo goed als voor singles, getrouwden en voor mensen die op andere manieren liefde beleven.

info

abdij.keizersberg@telenet.be
abdijkeizersberg.be

locatieAbdij Keizersberg, Mechelsestraat 202
plaatsLeuven (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2020 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl