Vandaag is donderdag 28 mei  

categorie categorie Cursus
cursus
Congregatie van Sint Jan
(Sint Jan)

Congregatie van Sint Jan

Website E-mail

Met o.a. de Broeders van Sint Jan, de Zusters van Sint Jan en het jongerenprogramma Licht Vuur & Waarheid

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervanaf dinsdag 8 oktober 2019    Evangelie van 2019-10-08
begintijd19:30 uur
eindtijd21:30 uur
 titelEen toornige kloosterling
beschrijving

De eeuwen door is het leven van mensen getekend door geweld: tussen personen, tegen het ongeboren leven, in de relaties tussen volkeren, geweld tegen de natuur en onze omgeving… Sinds Kaïn zijn broer Abel doodde, heerst in onze wereld de wet van geweld en agressie.

De moderne psychologie duidt deze ‘vechtlustigheid’ als een kracht die bij de natuur van de mens hoort en niet zozeer iets is dat goed of fout is. Je moet dus vooral met geweld leren omgaan... Anderen, zoals de Verenigde Naties, proberen conflicten tussen de volkeren te bestrijden – soms ook weer met geweld.

Tijdens deze drie cursusavonden duiken wij in de leer van Evagrios Pontikos, een woestijnvader, over woede en zachtmoedigheid, met de bedoeling zijn levenservaring en inzichten vruchtbaar te maken voor ons eigen leven. Immers, wie Jezus wil navolgen wordt uitgenodigd om te leren van Degene die gezegd heeft: ‘Ik ben zachtmoedig en nederig van hart’ (Mt 11, 29), en er actief werk van te maken.

Spreker: p. Kornelius-Maria
Data: 8, 22, 29 oktober 2019, 19.30-21.30 uur
Locatie: Johanneszaal, Oude Molstraat 37, Den Haag

info

johannesacademie.nl/nl/jac/activiteiten/evenement/6543-cursus-een-toornige-kloosterling-is-een-eenzaam-wild-zwijn.html

organisatieCongregatie van Sint Jan
locatieJohanneszaal, Oude Molstraat 37
plaatsDen Haag (Zuid-Holland)
postcode25
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2020 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl