Vandaag is zaterdag 4 juli  

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerzondag 20 oktober 2019    Evangelie van 2019-10-20
begintijd15:00 uur
 titelLezing - 175 jaar oude collectie vd Fraters
beschrijving

Op zondag 20 oktober geeft kunsthistoricus Joost van Hest een lezing over de 175 jaar oude collectie van de Fraters, het culturele erfgoed van de Fraters in Tilburg. Ook deze lezing start om 15.00 uur en is eveneens gratis te bezoeken.

Wat zijn betekenisvolle schilderijen en objecten? Wat zeggen ze over de identiteit en de missie van de Fraters? Wat moet er met deze collectie gebeuren?

Als erfgoedconsulent is Joost van Hest gespecialiseerd in kerkelijk erfgoed en adviseert hij veel Nederlandse kloosters. In 2016 maakte hij, in samenwerking met Museum Catharijneconvent, een inventarisatie van het cultuurgoed van de Fraters van Tilburg.

info

www.peerkedonders.nl

locatiePeerke Donderspaviljoen, Peerke Donderspark 3
plaatsTilburg (Noord-Brabant)
postcode50
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2020 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl