Vandaag is dinsdag 7 juli  

categorie categorie Bezinning
bezinning
Sant Egidio

Sant Egidio

Website E-mail

Nederland
Waterlooplein 205
1011 PG  Amsterdam

(020) 233 15 22

info@santegidio.nl
www.santegidio.nl
twitter.com/santegidioadam
facebook.com/santegidio.nl

België
03 / 229 04 10
info@santegidio.be
www.santegidio.be

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 3 november 2019    Evangelie van 2019-11-03
(Heilige Hubertus)
begintijd15:00 uur
eindtijd16:30 uur
 titelHerdenkingswake voor omgekomen vluchtelingen
beschrijving

‘Sterven aan de hoop’ is de jaarlijkse herdenkingswake voor vluchtelingen die zijn omgekomen op hun weg naar Europa. In deze oecumenische herdenking nemen verhalen over overleden migranten een belangrijke plaats in. Aan de grenzen van Europa spelen zich dagelijks drama’s af. Mensen die op zoek zijn naar een beter en veiliger leven, verdrinken in zee of komen op andere manieren onderweg om.

Tijdens de herdenking in de Mozes en Aäronkerk wordt er gezongen en spreken voorgangers uit verschillende kerken een gebed uit. Een indrukwekkend onderdeel is het voorlezen van namen van de overledenen en het opnoemen gebeurtenissen die plaatsvonden in 2019. Na de herdenking worden de bezoekers uitgenodigd om bloemblaadjes uit te strooien over de Amstel.

De herdenking in Amsterdam wordt georganiseerd door de Protestantse Diaconie Amsterdam, Catholic Worker Amsterdam, De Gemeenschap van Sant’ Egidio en de Taakgroep Vluchtelingen van de Raad van Kerken Amsterdam.

info

www.santegidio.nl

organisatieSant Egidio
locatieMozes en Aaronkerk, Waterlooplein 207
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2020 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl