Vandaag is donderdag 28 mei  

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneerdinsdag 15 oktober 2019    Evangelie van 2019-10-15
begintijd11:00 uur
 titelOrgelsymposium - De wereld in
beschrijving

Op 15 oktober vindt in Groningen het Schnitgersymposium plaats. Dit symposium maakt deel uit van 300 jaar Schnitger - Groningen Orgelzomer 2019 en vormt de prelude voor het jaarlijkse Schnitgerfestival.

Het symposium wordt georganiseerd door Erfgoedpartners Groningen in samenwerking met Stichting Klinkend Erfgoed Nederland (SKEN). Centraal staat tijdens het symposium de vraag hoe je het orgel als eeuwenoud instrument een waardevolle plek kunt geven in de wereld van nu. Een mix van praktijkvoorbeelden en verdiepende lezingen laat zien hoe verbindingen tot stand kunnen worden gebracht tussen muziek en mens. Het symposium wil zo een gevarieerde doelgroep van professionele programmeurs, orgelcommissies en betrokken vrijwilligers, beleidsmedewerkers van fondsen en overheden, marketingmedewerkers en andere geïnteresseerden inspireren tot het zoeken naar nieuwe wegen om het orgel in te zetten en onder de aandacht te brengen.

Het SKEN-project rond akoestiek in monumentale kerken maakt deel uit van het programma in de vorm van een keynote speech door onderzoeker Jan Bril. Bijzonder onderdeel van het programma is de uitvoering van Cathedral Mobile door organist Jacob Lekkerkerker, gitarist Alfredo Genovesi, jazz-improvisator Oene van Geel en basklarinettist Gareth Davis.

Andere sprekers zijn onder meer Evert Bisschop Boele (bijzonder hoogleraar Cultuurparticipatie, Erasmus Universiteit Rotterdam en lector Kunsteducatie, Prins Claus Conservatorium/Hanzehogeschool), Hans Fidom ( hoogleraar Orgelkunde Vrije Universiteit Amsterdam, leider Orgelpark Research Program), Johan Luijmes (artistiek leider Orgelpark Amsterdam), Tine Stolte (master New Audiences Innovative Practice, Prins Claus Conservatorium), Lydia Vroegindeweij (directeur Orgelkids) en Jolanda Tuma (dorpskerkambassadeur Noord Nederland).

Gedurende de dag verschuift de focus van muziek naar mens en is er aandacht voor de verschillende manieren om via programmering, marketing en educatie een breder publiek te bereiken.

​Aanmelden kan via Erfgoedpartners Groningen of via of via www.orgelzomer.nl

Deelname kost € 40 inclusief koffie/thee en lunch.

info

www.orgelzomer.nl

locatieMartinikerk, Martinikerkhof 3
plaatsGroningen (Groningen)
postcode97
bisdomGroningen-Leeuwarden
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2020 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl