Vandaag is zondag 20 september  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerdonderdag 12 december 2019    Evangelie van 2019-12-12
begintijd20:00 uur
 titelKerstconcert Don KosakenChor Rusland
beschrijving

Kiwanisclub Halderberge zorgt met het Kerst­con­cert van het Don KosakenChor Russland voor een primeur in de Basiliek van Oudenbosch!

Don KosakenChor
Na gevlucht te zijn voor het Rode Leger, eindigden de Kozakken in een vluchte­lin­gen­kamp in Cilingir bij Constantinopel. Het was daar dat in 1921 Serge Jaroff zijn Don-Kozakkenkoor oprichtte.

Aanvankelijk begeleidde het koor alleen de eigen kerkdiensten. Later werden er ook concerten gegeven. Vervolgens vertrok het koor naar het Griekse eiland Lemnos. De openlucht­con­certen daar waren bijzonder populair bij met name de Britten. Daarna werden de Kozakken verscheept naar de Bulgaarse stad Boergas, waar het koor aan de kerk verbonden raakte. Omdat die kerk te arm was om het koor te betalen, verrichtten de Kozakken diverse andere werkzaamheden, onder andere in een fabriek waar lucifers werden gemaakt.

Details

  • Donderdag 12 december 2019
  • Aanvang concert: 20.00 uur, kerk open 19.15 uur
  • Lokatie: Basiliek, Markt 57, Oudenbosch
  • Kaartverkoop: www.kiwanis.nl/halderberge

info

www.kiwanis.nl/halderberge
www.bernardusparochie.nl
www.donkosak.com

locatieBasiliek van de H.H. Agatha en Barbara, Markt 57
plaatsOudenbosch (Noord-Brabant)
postcode47
bisdomBreda
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2020 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl