Vandaag is zondag 5 juli  

categorie categorie Lezing
lezing
Bisdom Haarlem-Amsterdam
(B Haarlem)

Bisdom Haarlem-Amsterdam

Website

Postbus 1053
2001 BB Haarlem

Leidsevaart 146
2014 HE  Haarlem

tel (023) 5112 600
fax (023) 5112 629

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerdonderdag 31 oktober 2019    Evangelie van 2019-10-31
begintijd19:30 uur
eindtijd21:45 uur
 titelEncycliekreeks - Laborem Exercens
beschrijving

Voor sommigen is werken een noodzakelijk kwaad, voor anderen een verslaving, waaruit ze status en erkenning ontvangen. Maar volgens het document Laborem Exercens, geschreven door Johannes Paulus II, is werken een weg naar voldoening. Om te worden wie je werkelijk bent en de wereld elke dag een stukje mooier te maken.

De encycliek Laborem Exercens was zijn tijd in veel opzichten ver vooruit. Onderwerpen die destijds alleen theorieën waren, zien we in onze tijd werkelijkheid worden. Denk aan de onzekerheden van zzp-ers, jongeren die geen vast contract meer krijgen, maar ook werk dat zijn doel voorbij lijkt te schieten. Tijdens de bijeenkomsten laten we de positieve kanten van arbeid zien, waarin de persoon die het werk uitvoert centraal staat.

Verdiepingsavonden
In een reeks van drie avonden zoomen we met sprekers van binnen en buiten de kerk in op de inhoud en praktische uitwerking van de encycliek Laborem Exercens. De tweede avond staat de discussie met elkaar centraal en zal plaatsvinden in café De Schreierstoren.

Donderdag 31 oktober - Werk en de mens
Paul Koopman, diaken en arbeidspsycholoog, trapt de reeks af en valt meteen in huis met de waarde van werk. Daarnaast komt de modernisering van het werk en de waarde van de werknemer aan bod. Michel Klein, christen en universitair docent kunstmatige intelligentie, neemt ons verder mee in de wereld van de technologisering van ons werk. Hoe ver kunnen we gaan en hoe ver willen we nog gaan?

Donderdag 21 november - Het conflict tussen arbeid en kapitaal
Daan van Schalkwijk (dr.), spreekt de tweede avond over het conflict tussen het economisch denken en goede zorg voor werknemers. Daarnaast focussen we ons op de persoonlijke waarde van werk. Daan werkt in het moral marktsproject samen met AUC studenten aan een boek over economie en liefde. Deze avond is er uitgebreid ruimte om met elkaar in discussie te gaan onder het genot van een biertje met bitterbal. 

Donderdag 28 november - Werken is voor iedereen
Philip Weijers (CSLK), vertelt hoe wij allen geroepen zijn om te werken en hoe we daarin onze voldoening vinden. Thijs Swinkels, oprichter van Brownies & downieS, voegt daaraan zijn getuigenis toe hoe hij mensen met een beperking de mogelijkheid geeft om zichzelf te ontwikkelen in werk en wat dat met hen doet.

Details

  • Wie: 18-35 jaar
  • Wat: verdiepingsavonden Laborem Exercens
  • Waar: 31 okt & 28 nov Nicolaasbasiliek, Pr Hendrikkade 73 | 21 nov Schreierstoren, Pr Hendrikkade 95 tegenover Amsterdam Centraal Station
  • Hoe laat: 19.30 - 21.45 uur
  • Entree: 31 okt €7,50 | 21 nov €10 | 28 nov €10 | Hele reeks €25

info

www.jongekerk.nl

organisatieBisdom Haarlem-Amsterdam
locatieSt. Nicolaasbasiliek, Prins Hendrikkade 73
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2020 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl