Vandaag is dinsdag 19 maart
Heilige Jozef
 

categorie categorie Retraite
retraite
wanneervrijdag 22 t/m zondag 24 mei 2020    Evangelie van 2020-05-22
begintijd17:00 uur
eindtijd17:00 uur
 titelStilteweekend bij OLV ter Nood *AFGELAST*
beschrijving

In het weekend is het Julianaklooster een plek van stilte, er heerst een vredige sereniteit, en het bedevaartpark is de oase met de Mariabron om onze dorst naar verdieping en herbronning te komen lessen.

Op vrijdagavond is na de avondmaaltijd het begin van het stilteweekend. De begeleider van dit weekend, de priester Anton Overmars geeft een inleiding aan de hand van de psalmen welke ons zullen helpen en leiden om in stilte te komen. Deze avond is de gelegenheid om in gebed te zijn bij de Heer zelf, als we deel hebben aan de uitstelling van het heilig sacrament om zo heel dicht bij de Heer te zijn. De gehele zaterdag zijn we in volkomen stilte. De tijd tussen de gebedstijden en de eucharistieviering en de maaltijden, is voor ieder ter eigen invulling het bedevaartpark nodigt uit, de genadekapel is de gehele dag toegankelijk, de kloosterkapel is dag en nacht open, de Mariabron geeft dag en nacht water, de duinen en het strand zijn op reisafstand. Kortom alle mogelijkheden om tot stilte, herbronning en verdieping te komen.

Op zondagmorgen na het ochtendgebed vieren we de eucharistie in de bedevaartkapel samen met de vaste kerkgangers. Na het middagmaal komen we weer als retraitegroep samen, we verbreken de stilte en wisselen onze ervaringen uit. Tot slot besluiten wij dit stilteweekend met een “tot weer ziens”.

Gedurende het gehele weekend is de retraiteleider, de priester Anton Overmars, beschikbaar voor persoonlijke gesprekken.

Bijdrage in de kosten: € 185

info

www.olvternood.nl

locatieDiocesaan Heiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood, Hoogeweg 65
plaatsHeiloo (Noord-Holland)
postcode18
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl