Vandaag is zondag 5 juli  

categorie categorie Bezinning
bezinning
wanneerdonderdag 19 maart    Evangelie van 2020-03-19
(Heilige Jozef)
begintijd10:00 uur
eindtijd16:00 uur
 titelBezinningsdag Sint Jozef
beschrijving

St. Jozef is een harde werker en een toegewijde echtgenoot en voedster vader. Heer help mij om een toegewijde werker te zijn in uw wijngaard.

Op het diocesaan heiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood bieden wij u een maandelijkse gebeds- en bezinningsdag aan op donderdagen. Een moment om op adem te komen en rust en stilte op u te laten in en doorwerken. Een dag van gebed en inleiding, met onder andere de heilige Mis en aanbidding van het heilig Sacrament en gelegenheid tot een persoonlijk gesprek en het ontvangen van het sacrament van boete en verzoening, de biecht.

De dagen worden geleid en verzorgt door pastoor Anton Overmars, priester van het Heiligdom.

Om aan deze dag of dagen te kunnen deelnemen dient u zich aan te melden. Wij vragen een vergoeding inclusief de maaltijd van € 25,00. Als dit voor u bezwaarlijk is betaal dan naar draagkracht. Kunt u meer bijdragen graag. U kunt zich aanmelden voor losse dagen of in één keer voor de gehele cyclus.

Programma
10.00 uur - Ontvangst met koffie en thee
10.30 uur - Inleiding rondom het thema van de dag (30 minuten)
11.30 uur - Eucharistieviering in de kloosterkapel
13.00 uur - Warme maaltijd in de refter
14.30 uur - Inleiding van ongeveer 30 minuten
Aansluitend uitstelling van het Heilig Sacrament en stille Aanbidding met Biechtgelegenheid
16.00 uur - Zegen waarna koffie en thee tot besluit

Data

 • Donderdag 23 januari 2020 - Paulus
  Bekering van de heilige apostel Paulus, van Saulus is hij Paulus geworden van vervolger tot vervolgde. Ieder mens maakt in zijn of haar leven bekering door. Waar heb ik in mijn leven bekering ervaren?
 • Donderdag 20 februari 2020 - Aswoensdag
  Aswoensdag komt nabij. Een tijd van verdieping begint. Wat voor voornemens voor de veertigdagentijd kan ik maken?
 • Donderdag 19 maart 2020 - St. Jozef
  St. Jozef is een harde werker en een toegewijde echtgenoot en voedster vader. Heer help mij om een toegewijde werker te zijn in uw wijngaard.
 • Donderdag 23 april 2020 - Pasen
  De Verrijzenis van de Heer. Opstanding en Verrijzenis moeilijk om te geloven?, wat betekent opstanding en verrijzenis in mijn persoonlijk leven.
 • Donderdag 28 mei 2020 - Heilige Geest
  Tussen Hemelvaart en Pinksteren. Hij heeft ons al verlaten, wij zijn in afwachting van de komst van de heilige Geest. Hoe kan ik mij door de Geest laten leiden.
 • Donderdag 11 juni 2020 - Psalm 139
  Heer, Gij doorgrondt en Gij kent mij. Gij weet van mijn zitten, mijn opstaan, Gij verstaat mijn gedachten van verre. Wij staan vandaag stil bij en gaan de diepte in aan de hand van psalm 139.

info

(072) 505 12 88
info@olvternood.nl
www.olvternood.nl

locatieDiocesaan Heiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood, Hoogeweg 65
plaatsHeiloo (Noord-Holland)
postcode18
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2020 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl