Vandaag is maandag 25 mei
Sint Urbanus
 

categorie categorie Cursus
cursus
Congregatie van Sint Jan
(Sint Jan)

Congregatie van Sint Jan

Website E-mail

Met o.a. de Broeders van Sint Jan, de Zusters van Sint Jan en het jongerenprogramma Licht Vuur & Waarheid

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervanaf woensdag 9 oktober 2019    Evangelie van 2019-10-09
begintijd17:15 uur
 titelAlphacursus Hoog Catharijne Utrecht
beschrijving

Op 9 oktober starten de Broeders van Sint Jan en de Focolare leefgemeenschap met het geven van een Alpha-cursus op een wel heel bijzondere plek, namelijk Hoog Catharijne.

De Alpha-cursus is een serie van 10 bijeenkomsten waar mensen op een laagdrempelige manier kennis kunnen maken met het christelijk geloof. De bijeenkomsten starten met een gezamenlijke maaltijd gevolgd door een inleiding en groepsgesprekken over vragen als: Is er meer? Wie is Jezus? Bidden: waarom en hoe? De Bijbel lezen: waarom en hoe?

Bijzondere plek
De broeders hebben gekozen voor een bijzondere locatie: het stiltecentrum op Hoog Catharijne bij Utrecht Centraal station. Broeder Ignatius-Maria: “We zochten naar een plek die echt laagdrempelig is en waar veel mensen komen. Wat is dan beter dan het Centraal Station in Utrecht? In het drukke leven dat mensen hebben, bieden wij hen nu de mogelijkheid om samen met andere na te denken over vragen rond geloof en zingeving.”

Voor wie?
Alpha is voor iedereen! Heb je vragen over het leven of over het christelijk geloof? Dan is Alpha echt iets voor jou. Er is alle ruimte om het gesprek aan te gaan en je vragen en ideeën te delen. Op Alpha denk je samen na over vijftien inspirerende onderwerpen. Iedereen komt met zijn eigen vragen en ideeën. Je ontdekt altijd iets nieuws. Je ontmoet leuke, nieuwe mensen. En het is helemaal gratis!

Wie interesse heeft kan 9 oktober om 17.15 uur vrijblijvend binnenlopen bij het stiltecentrum op Hoog Catharijne en de eerste avond meemaken. Deze duurt tot 19.45 uur. Vooraf aanmelden is gewenst.

Jaarthema KNR
“In het kader van het jaarthema van de KNR over missie, hebben we nagedacht over mogelijke activiteiten waarin onze missie tot uiting komt. De Alpha-cursus is een mooie mogelijkheid om als mensen die een radicale levenskeuze gemaakt hebben door de geloften van armoede, kuisheid en gehoorzaamheid in contact te komen met zoekende mensen,” vertelt broeder Ignatius-Maria.

info

Br. Ignatius Maria
(030) 29 90 970
www.stjan.org

organisatieCongregatie van Sint Jan
locatieStiltecentrum Hoog Catharijne, Godebaldkwartier 74
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2020 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl