Vandaag is donderdag 13 augustus  

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneerzaterdag 14 t/m donderdag 19 september 2019    Evangelie van 2019-09-14
(Kruisverheffing)
begintijd10:00 uur
eindtijd17:00 uur
 titelBloementapijt bij Kapel in t Zand
beschrijving

Voor de 25e maal ligt in het Kruiswegpark bij de Kapel In ’t Zand aan de Parklaan in Roermond een bloementapijt.

In 1995 werd door een aantal dames het plan opgevat, om weer eens een bloemtapijt te leggen, zoals dat ook in de tijd van het Rijke Roomsche Leven gebeurde. Aanleiding was het 100 jarig bestaan van de Kapel zoals hij nu is. Eerder werd een Bloemtapijt gelegd ter gelegenheid van de Eerste H.Mis van Pater Pieters in september 1935. Zijn zus Netje zorgde voor dit eerste Bloemtapijt en deed dat vele jaren daarna ook nog, samen met veel vrijwilligers, waaronder kinderen die bloemen gingen plukken in de velden rondom de Kapel in het Zand. Inmiddels heeft een werkgroep van ongeveer veertig leden dit werk overgenomen. In de week vóór de openstelling gaan zij aan de slag met de door kwekerijen en bloemisterijen in de omgeving geschonken bloemen. Daaruit ontstaat ieder jaar weer een mooi tapijt van 12 meestal religieuze afbeeldingen, dat door bezoekers kan worden bezocht vanaf Open Monumentendag tot en met de daaropvolgende donderdag. Dit  jaar dus van 14 t/m 19 september.

In deze dagen is het tapijt te bekijken tussen 10.00 uur en 17.00 uur. De entree is nog steeds gratis, maar de werkgroep stelt een kleine bijdrage zeer op prijs. Op deze dagen is in de middagen ook de Kapel zelf geopend. In de Dagkapel zijn foto’s te bekijken van tapijten uit de voorbije 25 jaar.

(foto: Wilco Allers)

info
locatieKapel in t Zand, Parklaan 1
plaatsRoermond (Limburg)
postcode60
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2020 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl