Vandaag is maandag 13 juli  

categorie categorie Bezinning
bezinning
Kerk in Nood (ACN Nederland)
(Kerk in Nood)

Kerk in Nood (ACN Nederland)

Website E-mail

Kerk in Nood ondersteunt christenen over de hele wereld waar zij worden vervolgd of onderdrukt of waar zij in pastorale nood zijn.

Peperstraat 11-13
5211 KM  's-Hertogenbosch
(073) 613 08 20
info@kerkinnood.nl
www.kerkinnood.nl

Abdij van Park 5
B-3001 Leuven
016/39 50 50
info@kerkinnood.be
www.kerkinnood.be

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerwoensdag 27 november 2019    Evangelie van 2019-11-27
 titel#RedWednesday 2019
beschrijving

Op #RedWednesday, woensdag 27 november 2019, vragen we in heel Nederland aandacht voor het recht op vrijheid van godsdienst voor mensen van alle religies. Doe mee: verlicht uw kerk rood en bid mee!

Afgelopen jaar werden op #RedWednesday beroemde gebouwen als de Sacre Coeur in Parijs, de Sagrada Familia in Barcelona, de Cristo Redentor in Rio de Janeiro en de Sint-Janskathedraal in ’s-Hertogenbosch rood verlicht. Dit jaar hopen we dat meer kerken in Nederland aanhaken om aandacht te verkrijgen voor godsdienstvrijheid en de schaal waarop christenen worden vervolgd. Met #RedWednesday willen we:

  • Bewustwording creëren over vervolging van gelovigen
  • Oproepen tot respect voor gelovigen en tussen geloofsgroepen
  • Opkomen voor geloof en vrijheid

Omdat bijna 80% van de religieuze vervolging wereldwijd gericht is tegen christenen, vragen we in het bijzonder de Nederlandse Christenen om een teken van solidariteit met hun vervolgde broers en zussen wereldwijd. #RedWednesday presenteert de feiten van christelijke vervolging op een eerlijke manier en doet geen afbreuk aan andere geloofstradities: centraal staan het bouwen van bruggen.

Doet u mee? We helpen u graag om een #RedWednesday in uw kerk mogelijk te maken. U ontvangt van ons materialen voor de vesper en, als het technisch haalbaar is, stellen wij ook graag filters beschikbaar om uw kerk rood mee aan te lichten. Omdat dit afhangt van de plaatsing en het soort lampen rond uw kerk, verzoeken we u om hierover contact op met Dennis Peters via 073 – 613 08 20. Staat u op voor vrijheid en geloof?

info

kerkinnood.nl/over-ons/agenda/redwednesday-2019

organisatieKerk in Nood (ACN Nederland)
locatie
plaatswereldwijd
doelgroep

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2020 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl