Vandaag is donderdag 28 mei  

categorie categorie Muziek
muziek
Nederlandse Provincie Karmelieten
(Karmel)

Nederlandse Provincie Karmelieten

Website E-mail

Postbus 297
7606 AG Almelo

(0546) 53 64 20

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 16 mei    Evangelie van 2020-05-16
begintijd13:30 uur
eindtijd16:00 uur
 titelZangmiddag: Eucharistie, Sacramentsdag
beschrijving

Pasen vroeg of Pasen laat, veertien dagen na Pinksteren trekt de Boxmeerse Vaart. We vieren dan het hoogfeest van het ‘H. Sacrament van het Lichaam en Bloed van Christus’.

In de 12e eeuw groeide de verering voor de aanwezigheid van de Heer in zijn heilig Sacrament, vooral voor zijn ‘werkelijke tegenwoordigheid’ in het geconsacreerde brood. Het is ook de tijd van het heilig Bloedwonder. Rond dit feest tekenen zich drie krachtlijnen af die samen de kern onderstrepen: Het offer van Christus’ lijden; het sacrament van de eenheid in Christus met elkaar en de toekomst die het ‘zijn bij God’ behelst. Gebeden van het feest in de eucharistie onderstrepen dit drievoudig karakter. De Sacraments-processie is een mooi en zinvol gebaar: wij zijn Gods volk onderweg met de Heer in ons midden. ‘Cibavit eos’ - de Heer voedt zijn volk.

Muziek is een belangrijk middel om ons in beweging te zetten zodat we onze geloofsweg - levensweg samen kunnen gaan en vieren.

Ad Voesten wil ons deze middag verder binnenvoeren in de spiritualiteit van liederen rondom dit thema. In overleg met hem zal er een inspirerend programma worden gemaakt. We sluiten af met een korte vesperviering.

Begeleiding: Ad Voesten

info

Minie Pasop of Bep de Vreede
(0485) 56 21 55 / (0485) 56 21 71
karmelkringboxmeer@karmel.nl
www.karmel.nl

organisatieNederlandse Provincie Karmelieten
locatieSteenstraat 39
plaatsBoxmeer (Noord-Brabant)
postcode58
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2020 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl