Vandaag is donderdag 28 mei  

categorie categorie Bezinning
bezinning
Nederlandse Provincie Karmelieten
(Karmel)

Nederlandse Provincie Karmelieten

Website E-mail

Postbus 297
7606 AG Almelo

(0546) 53 64 20

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerdinsdag 4 februari    Evangelie van 2020-02-04
begintijd19:45 uur
eindtijd21:30 uur
 titelLeven in horigheid aan Jezus Christus
beschrijving“Veelvuldig en op velerlei wijzen hebben de heilige Vaders ingesteld, hoe ieder, tot welke orde hij ook behoort of welke religieuze levenswijze hij ook gekozen heeft, in horigheid aan Jezus Christus moet leven en zich aan hem trouw moet verknechten, vanuit een zuiver hart en een goed geweten.” Zo introduceert Albertus van Jeruzalem de Karmel-regel die hij voor de monniken op de berg Karmel heeft geschreven.

Zo drukt hij hun en ons verlangen uit zichzelf volledig toe te vertrouwen aan het voorbeeld dat Christus voor ons op onze geloofsweg is. Het leven in gerichtheid op Christus en de verbondenheid met Jezus Christus vormt ons leven om. Het doordringt alle gewone, dagelijkse gebeurtenissen. Het leidt ons naar een steeds diepere ervaring van Gods liefde. Binnen de Karmeltraditie is dit op een eigen wijze verwoord.

Aan de hand van een viertal thema’s: Liefde die zichzelve brak; In het gewone leven geroepen; Afwezigheid en Aanwezigheid en In gebeden wakend, gaan we met elkaar in gesprek wat het leven in navolging van Christus voor ons betekent. We gebruiken hiervoor niet alleen teksten uit de traditie van de Karmel maar ook hedendaagse teksten.

Begeleiding:    Nicola van de Rakt o.carm. en Huub Welzen o.carm.

Data:               dinsdag 04 en 18 februari, 10 en 24 maart

info

www.karmel.nl

Minie Pasop of Bep de Vreede, Steenstraat 39, 5831 JA Boxmeer, tel. 0485-562155 / 562171, karmelkringboxmeer@karmel.nl

organisatieNederlandse Provincie Karmelieten
locatieSteenstraat 39
plaatsBoxmeer (Noord-Brabant)
postcode58
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2020 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl