Vandaag is maandag 24 februari
Carnaval / Heilige Matthias
 

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerzaterdag 14 september 2019    Evangelie van 2019-09-14
(Kruisverheffing)
begintijd11:00 uur
eindtijd16:00 uur
 titelDag voor de Latijnse liturgie
beschrijving

De Vereniging voor Latijnse Liturgie organiseert op zaterdag 14 september in Vleuten weer een Dag voor de Latijnse liturgie. Ook niet-leden van de Vereniging zijn van harte welkom op deze dag, die mede bedoeld is om mensen kennis te laten maken met de schoonheid van de Latijnse liturgie.

De dag begint om 11.00 uur met een volledig Latijnse H. Mis (gewone vorm) in de H. Willibrordkerk (Pastoor Ohllaan 34, 3451 CC Vleuten). Hoofdcelebrant is mgr. mr. drs. Th.C.M. Hoogenboom, hulpbisschop van Utrecht. Voorafgaand aan de Eucharistieviering is er biechtgelegenheid. Na afloop van de H. Mis vindt de lunch plaats in parochiecentrum Kerkestein (Pastoor Ohllaan 34a). Daar zal ook de voordracht plaatsvinden door de heer Thomas Op de Coul, over ‘Stabiliteit en verandering in de kartuizerliturgie’.

Na de voordracht is er gelegenheid om vragen te stellen. Daarna is er een korte pauze, waarna de bespreking volgt van wat verder ter tafel komt. Aansluitend worden de Vespers gevierd in de H. Willibrordkerk.

Programma
11.00 uur - Volledig Latijnse H. Mis (gewone vorm)
12.15 uur - Lunch in parochiecentrum Kerkestein, Pastoor Ohllaan 34a
13.30 uur - Voortzetting van het programma
14.45 uur - Pauze
15.00 uur - Wat verder ter tafel komt
15.30 uur - Vespers in de H. Willibrordkerk

info

www.latijnseliturgie.nl

locatieH. Willibrordkerk, Pastoor Ohllaan 34
plaatsVleuten (Utrecht)
postcode34
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2020 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl